Rozdiel rýchlosti Fibernetu na Mac Mini a na PC

Predstavte si toto prekvapenie. Mám PC a Mac pripojené v tej istej sieti, tými istými káblami. S Fibernetom na 70 megabitovej rýchlosti som si teda nameral na www.speedtest.net
Na PC som nameral niečo takéto:
Fibernet na PC
Vlastne by ma to vôbec netrápilo, download a upload všetko jedno. Lenže som kúpil Mac Mini a teraz nastalo peklo:
Fibernet na Mac Mini
To je rozdiel, čo? Dokáže to niekto vysvetliť? Pre istotu, všímavejším aktuálny meter:
PC na Fibernete
Počul som ešte jednu hlášku, čo sa týka takýchto meradiel. Prečo sa nikde v rebríčkoch nevyskytujú „fibernetisti“? Narážam na to, že na tom meracom webe sa nenachádza Fibernet. A odpoveď? Pretože proste nemajú potrebu si neustále overovať ako rýchlo im to vlastne ide, lebo im to rýchlo ide. :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

7 komentárov

  1. Brano píše:

    Mozne priciny co ma hned napadli:
    – PC ma 100Mbit kartu a MAC
    – PC ide voci switchu halfduplex a MAC fullduplex
    – PC ma zapnuty antivirus
    Kedze neviem, ake presne HW vybavenie mas, tazko to vysvetlit takto na dialku. Skus doplnit technicke parametre spomenute vyssie a mozno najdeme odpoved.

  2. rony píše:

    toto PC nikdy nevidelo antivirus.
    ostatne si neviem overit, PC je vypnute a v MAC netusim kde a preco by som si mal overovat ako a co je nastavene, kedze fibernet ide rychlejsie ako deklaruje maximum :-)

  3. mato píše:

    mierne vyssie rychlosti ako deklarovane mi ukazuje aj na notebooku s oknami v podstate kazdy rychlomer, brzdou mojho rozletu byva vacsinou zdroj downloadu ;)

  4. Mac píše:

    Toto ma nikdy nenapadlo merať, tak som teraz skúsil. Potvrdzujem. Na Macu som nameral väčšiu rýchlosť ako na PC. Oba stroje pripojené na ten istý router domácej siete.

  5. Brano píše:

    rony, napísal si „Dokáže to niekto vysvetliť?“ a keď sa snažím to vysvetliť a žiadam viac info, napíšeš „netusim kde a preco by som si mal overovat ako a co je nastavene“.
    Tak sa teda rozhodni, či chceš alebo nechceš vysvetlenie…

  6. rony píše:

    [5] to bola skor basnicka otazka :-) naozaj neviem, kde v Macu si to nastavenie overim a je to zaroven zbytocne, rychlost je vacsia. V PC som to overit v dany okamih nemohol, bolo vypnute.
    Dal si par tipov, to je ok :-) dik :-) ale tvoje citaty su nepresne, napisal som to, co je v komentari cislo 2 :) cize sa to „netusenie“ tykalo MACu, ktory nemal zrejme ziadny problem.

  7. hotovson píše:

    co takove vysvetleni: ve windows je sitovy stack kus prilepeneho unixu, macos je unix cely?