Chýbajú vám 2 giga bezpečného miesta?

Na zálohovanie (a zrejme aj na vybudovanie osobného archívu) sa asi hodí Mozy. Viac píše navrátivší Milan Gigel.
Mozy poskytne 2 giga priestoru pričom si musíte na počítač nainštalovať zálohovacieho klienta alebo alternatívne (najmä linuxáci) svojimi prostriedkami. Klient však vie rozoznať typ súborov (dát) a tak si môžete zálohovať trebárs adresár s kontaktami.
Prichádza na moje slová, že najlepšie zálohovanie je na internet. Pred dávnymi časmi som čítal vtipnú poznámku o zálohovaní: lamer nezálohuje a príde o svoje dáta, user zálohuje a prešustruje kopec peňazí na média. Hacker uploaduje svoje dáta na verejné FTP servery. Po chvíľkovom zamyslení prídete na to, čo tým chcel majster povedať.

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. jklmn píše:

    ja som tiez prisiel na to, ze jedine nejake tie osobne data (scany fotiek, rendery z 3d studia r4, textove subory, atd atd) co mi ostali, boli tie, co som si svojho casu uploadol na host.sk. ked som menil hosting, len som to vsetko skopiroval, ale verim tomu, ze na tom hoste su doteraz.
    vsetky ostatne data z viac ako cca 3 rokov su niekde v cudu, prestriedal som kopec kompov, cedecka sa postracali, resp. doskriabali ci co. teraz davam tiez vsetko na server, mam tam mrte miesta, mam to odvsadial pristupne, je to tam ovela viac bezpecne (mirrorovane disky) ako v notebooku. je to len otazka casu, kedy bude problem precitat cedecko, tak ako je teraz problem precitat malu disketu. nie je o com

  2. dmiba píše:

    no vies, paranoik to niekam napali, zahrabe do zeme a pre istotu zabudne radsej kde to je :)