Remote – diaľkové ovládanie iTunes

Apple tlačí na pílu a poskytuje v AppStore aplikácie, z ktorých môžete byť unesení. Jednou z nich je nie príliš vhodne pomenovaná Remote. Je zadarmo a pokiaľ máte Mac a iPhone oplatí sa ju vyskúšať. Nahrádza momentálne nepribaľované maličké diaľkové ovládanie avšak výhradne pre iTunes.
Oceníte využitie potenciálu iPhone a tak nemáte k dispozícii obligátnu obrazovku s virtuálnymi tlačítkami typu Play/Pause. Naopak, zobrazuje knižnicu iTunes a to vrátane obalov, zobrazíte playlisty, žánre, interpretov, albumy – v plnom rozsahu ako v samotnom iTunes. Pri prehrávaní sa podobá na aplikáciu iPod v iPhone až sa čudujem prečo Remote nie je integrovaný priamo v nej.
Čo mi vadí: ak nemáte v Macu spustený iTunes, tak si s tým Remote neporadí a musíte dobehnúť k počítaču sami. Naopak vie „prebudiť“ Mac, čo mi je v podstate k ničomu pretože ak mám nastavený screensaver a vypínanie monitora so vstavanými reproduktormi, tak tento sa proste aktivuje a opäť si s tým Remote nevie poradiť.
Kedy teda Remote využijete? Pokiaľ je Váš Mac používaný na počúvanie hudby a pokiaľ ste si vyriešili veci, ktoré mi vadia.
Program nájdete vo svojom AppStore.

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. neologik píše:

    Ja pouzivam remote trochu inak. Investoval som do AirPort Express Base Station, ktoru som pripojil na audio chrastitko v kuchyni. Pocuvam cd resp. radio z iTunes a nemusim behat k macu, aby som zmenil cd, alebo stanicu. Pohodlne to viem preklikat s Remote cez iPhone/iTouch.

  2. rony píše:

    [1] cize pouzivas fm transmitter :)