iPhone bude

Pokiaľ sa plán uskutoční, tak tento rok budem držať v ruke vlastný iPhone. Nebudem síce prvý, Mipo už ten svoj má ale v širšom okolí zrejme áno. Je to asi spôsobené tým, že väčšina okolia buď berie „akciovky“ alebo „dodaní“, čo bohužiaľ iPhone ako jednu z funkcií neponúka :-)
Vynechajme bláboly tých, čo tomto telefóne verklíkujú dokola svoje výmysly (všetci ich už notoricky poznáme, tak ma toho ušetrite). Prečo ho vlastne chcem?
* súčasný telefón Motorola MPx220 je super, funguje, som spokojný – nespokojnosť s ním teda dôvodom nie je,
* iPhone je fenomén, kto to odmieta uznať, nemá moc skúseností. Ja fenomenálne telefóny chcem. Rozumejte, nejde mi o nadupané „HTCčka“ či „špičkové“ Nokie. Ide mi o čosi, čo urobilo trochu viac ako púhe namiešanie gulášu z toho, čo už existuje,
* už teraz iPhone je etalónom pre ďalšie výrobky, chcem vidieť vzor,
* nikto mi ho nepožičia aby som ho nezáväzne vyskúšal. Tak budem mať vlastný.
* dotyková obrazovka s viac ako jedným „bodom dotyku“ je celkom určite technologická novinka. Viem o čom hovorím, mám PDA,
* je to zložitý stroj a je možné, že ma zaujme sa v ňom vŕtať,
* mám priaznivé referencie skutočných vlastníkov. A nepriaznivé od tých, čo ho nikdy mať nebudú (pretože majú iba na akciovku za tri stovky),
* má WiFi a vraj dobrý prehliadač, skúsim ho ako domáce surfovadlo a na to sa teším. V tej súvislosti hľadám domáci WiFi Apoint (čo najmenšiu krabicu),
* má to osem giga pamäti a preto nebude snáď vadiť absencia slotu na pamäťovky,
* tak ako u mojich predošlých telefónov sa snažím mať niečo neobvyklejšie. Telefón s logom Orange či T-mobile nie je niečo, o čom môžem napísať :)
* som *zvedavý*
Pred týždňom mi začalo hučať z UMPC. Zatiaľ som to uhasil a počkám, čo na to povie iPhone :-) Ak na budúci rok ohlásim vlastníctvo takejto mašiny, tak budete hneď vedieť v čom bol problém :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

14 komentárov

  1. potmehood píše:

    Vcera som jeden iFen drzal v rukach, cerstvo vybaleny z krabice, chcel som to aspon zapnut a pohrat sa s tym (pocitam ze aj tak by ma to drzalo mozno celych 30 minut) ale bez zosynchronizovania s iTunes sa to ani zapnut nechcelo. Co dodat.
    Ale fakt vyborny marketing ma ten Apple, treba uznat, ked polka sveta salie za takou blbostou, klobuk dole.
    Ja by som v zivote za to nedal ani korunu, a to na rozne gadgets (bohuzial) vyhadzujem nemale peniazky.
    BTW mal som aj mpx220, aj mpx200, asi milion krat uzitocnejsie a funkcnejsie zariadenia ako iPhone.

  2. eLKa píše:

    potmehood, pojd se pridat na stranu Radka Hulana :-)
    Vice tady: http://elka.cz/edenik/netradicni-nerecenze-iphone/

  3. Fifteen píše:

    ocakavam ohlasenie kupy macbooku :-)

  4. dusoft píše:

    Ani mne by absencia *Slotu* nevadila :-)

  5. Piki píše:

    Pekné dôvody, poznám to. Práve sa hrám s praotcom európskych UMPC – Asusom R2H od Marigolda. A tiež hľadám dobrý wifi router.
    Zaujalo ma: „…pretože majú iba na akciovku za tri stovky“ a natíska sa mi dodať: A na tisíckorunový mesačný účet :-) Ja vidím skôr logiku v opačnom garde.

  6. rony píše:

    [3] pochybujem. notebooky nie su pre mna moc prakticke. radsej mam lahku bezdratovku (klav+mys).
    Ak nieco, tak Mac Mini alebo cosi take, lenze momentalne by som najradsej nieco ako UMPC – ak sa vystrabi z problemov.
    [5] tak si ho vydrazil nakoniec ty? :)))))))))
    mesacne ucty plati foter… chapes, to je vydieranie, ked frkan nezaplati ucet, tak foter vo vlastnom zaujme zatrasie mescom len aby ho mal pod kontrolou.
    takym sa fakt dobre diskutuje o kvalitach veci, ktore nikdy v zivote nemuseli riesit :-)
    [4] ;-)
    [1] povedzme, ze mam na to trosku menej konfrontacny nazor. Myslim si, ze WM rozhranie je skor bordel ako logicky poriadok. A za tym si stojim. Viac k tomu napisal elka.

  7. Andy píše:

    ja som ho tyzden „testoval“, tiez asi kupim, este sa rozhodujem medzi ipod touch hlavne kvoli 16gb, iphone ako telefon moc vyuzivat neplanujem (nato mam sam u700 a htc tytn II).
    Za tu cenu – cca 600dolarov aj s postovnym z usa sa oplati, ma to styl, krasny displej, naozaj pohodove ovladanie ipod casti a ako browser do ruky vdaka safari to tie ide pekne, ale len na wifi, cez gsm je internet velmi velmi pomaly.

  8. sloper píše:

    Je nieco spatne na par sto SK akciovke a ucte za tisicku? Je nieco spatne na akciovke za par sto SK, ktora dnes uz v pohode da plnohodnotny inet (s Opera Mini) v QVGA rozliseni, synchronizaciu, organizaciu casu a pod?
    Aj ja som v podobnej cenovej hranici a tom som akoze na smiech? Za par supov mam VSETKY vyspele funkcie, ktore pre seba potrebujem… Ono je to totiz pani len prioritach, nebudem sa oblkopovat mobilnymi hrackami, ak mi akciovka splni 95% poziadaviek a ak mam ine nekladove priority…

  9. OttY píše:

    [8] ved o tom to je. Či radšej nedať viac za riadny telefón a mať voľnosť vo výbere operátora a tarify a v konečnom dôsledku ušetriť. Mám podobný názor ako Piki. Fungujem takto už asi štyri roky a už nechcem akciu u žiadneho mobilného operátora. Týmto spôsobom som mohol využiť aj nedávnu polročnú akciu Orange na volania z predplatenej karty do vlastnej siete za 1,5 Sk počas celého dňa .

  10. sloper píše:

    [9] co je riadny telefon? :-) synchronizujem kontakty a organizaciu casu, inet v pohode takisto, rozlisenie takisto…
    Ja som reagoval vo svojom prispecku len na to, ze akciovka este nemusi byt na smiech, resp. ich majitelia…

  11. joe píše:

    iphone je nesporne zajimava hracka, ale ja ted nejspis budu kupovat fic neo 1973. Na hrani a vrtani se ve vnitrnostech je imho daleko lepsi nez iphone += gps, akcelerometry, multitouch.
    Dalsim duvodem je proc radsi fic nez iphone je ten, ze nebude problem na tom spustit qtopii nebo googlovsky android.

  12. rony píše:

    [8] iba to, ze sa o nej neda pisat tak, ako sa neda pisat o tom, ze kazdy den dychame :-) aspon u teba som o dychani nic nevidel :-)
    staci to len pochopit. proste su to bezne, nicim nezaujimave veci.
    a suhlasim s [9] – ziadny akciovy telefon nechcem. som potom rukojemnikom. nehovorim, ze neberiem akciove telefony, no nerobim to vzdy a teraz som niekolko rokov bez akcie a vazne je to trosku iny pocit. nediktujem to nikomu ako spravnu cestu.
    [10] uz som ti to vyssie vysvetlil, nekritizujem tendenciu uprednostnovat akciovky ale skor hovorim, ze o nich sa proste neda pisat :-) su to vsedne nezaujimave veci. Alebo pises s nadsenim o rozkoch? Ja nie.
    [11] joe a uz sa predava? nepocul som o tom ani ako to vyzera. ale ja riesim sucasnu dostupnost :-)
    vies… o tom co bude pocuvam a citam kazdy den kvanta ale surovo povedane: hovno z toho. vid. sucasna ponuka i-mate zariadeni. z nej je torzo, ktore preslo tolkymi zmenami, ze ich mozem s prepacenim uz naozaj jebat :-)

  13. bolek píše:

    [12] ak by si velmi chcel tak su moznosti ako ho ziskat: http://direct.openmoko.com/

  14. jano píše:

    [8] ano, na akciovke je vela veci naprd. Konkretne napr Tmobile tie drahsie nokie predava druhotriedne, spomenmne napr n6280, n73.