Večer som si dal kakao

Včera podvečer som v Auparku kúpil Čadovu knižku o programovaní v Cocoa. Prvý nástrel Hello World som s prehľadom zvládol. Dobrý začiatok knižky, ktorý som potreboval na vytvorenie prehľadu o tom, čo na čo je. Vzhľadom k tomu, že žiadny jazyk typu C neovládam to bude skutočný boj.
Pre každého so skúsenosťou v programovaní v C by však produkovanie programov nemal byť extrémny problém.
Menší postreh: príklad Hello World vypisuje do „konzoly“, čo mi napovedá, že naprogramovať čosi v štýle FAR manager je možné. A preto sa čudujem, že to ešte nikto neskúsil.
Druhý príklad bolo načítanie RSS a opäť výpis do konzoly. Samozrejme bez problémov. Nakoniec som vyskúšal webový prehliadač. Ten mi však po načítaní webstránky vždy „zmizol“ – okno zmizlo a program sa ukončil. Možno som niečo prehliadol.
Na záver som si na základe skúseností s aplikáciou prehliadač chcel spraviť ekvivalent pre iPhone ale tam som narazil na to, že neviem komponentu odovzdať URL a neviem či som mal dávať do projektu ten istý komponent Webkit ako pre „veľký“ Mac.
Mám pár inštruktážnych videí ale tie sa venujú iným záležitostiam.

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. FrozenDog píše:

    Tá knižka vyzerá strašne lákavo. Vždy, keď som išiel okolo, neodolal som a zalistoval som v nej. Teraz, keď už mám doma svoj prvý mac, si ju môžem konečne kúpiť. Teším sa na ten HelloWorld :)
    Btw – neviem prečo, ale zdalo sa mi, že tam bol použitý jazyk Objective C. Je to tak, alebo to je písane v „normálnom“ C-čku?

  2. rony píše:

    skor si myslim, ze je to Objective C :)) ja C syntax proste nic neovladam, zatial to neriesim, ak uvidim, ze sa da ucit na prikladoch, tak budem pokracovat. Chcem skusit nejake primitivne veci.