MIDLinux zamieril a vypálil medzi UMPC

Doba cvála (aj keď energetické články stagnujú) a kým pred pár rokmi som v ruke držal PDA niekoľkonásobne (výkonovo, rozmerovo, psychologicky) prekonávajúce ktorýkoľvek z mojich _prvých_ počítačov (Sinclair ZX Spectrum, 386SX16) tak dnes už to PDA psychologicky nijako exkluzívne nepôsobí (pretože už nestojí dve výplaty). V roku 2000 sme mohli z diaľky sledovať _kravatových menežérov,_ ktorí demonštratívne vyťahovali IPAQ, aby pri rozhovore do neho zaujate namaľovali pár nezmyselných čiar aby sme dnes útrpne sledovali faktický zánik tejto značky.


Pred desiatimi rokmi sme si rovnako _považovali_ kravaťáka s laptopovou 486kou.
No a dnes nastupuje doba, kedy sa možno ujme hybrid skrachovaných tabletPC pod značkou UMPC. Len tým kravatovým majstrom je to už zrejme jedno pretože tu konečne máme dobu masových nákupov zrkadlovkových setov s jediným kúpeným sklom na dovolenkové cvakanie, tučné telefóny s klávesnicami, GPS z Garminu, Windows Vista Ultimate, šialene čerstvo nové herné konzoly a iné WOW veci :-)
Pred pár rokmi som frčal na teórii hučania :-) – to boli situácie, keď som proste zbehol do obchodu a odnášal si odtiaľ krabicu čojaviem s foťákom či PDAčkom. Priebeh bol stručný – premýšľanie. Rozmýšľanie. A potom skratovo pôsobiaci nákup. :-)
Prípady, keď mi _hučalo v komíne_ ponechám na inú kategóriu ako TECH (v lepšom prípade BULVAR, inak klasicky JOKES).
MIDLinux a UMPC pre vrtákov. Ono to zasa nemusí byť zlé riešenie. Štartuje to slušne, zo standbye ani nie po 4 sekundách. Ak ma nič nedrží na Windows, je to riešenie. Ak na tom trebárs slušne beží prehliadač, dorieši sa zopár bŕzd tejto platformy.
A v rukách budem mať celé moje 50-kilové PC spred desiatich rokov.
Ešte vysvetlenie: *MID* je špecifikácia Intelu pre mobilné internetové zariadenie – *Mobile Internet Device.*
A ešte pár obrázkov MIDLinuxu pre objasnenie problému „však to musí byť horšie ako Windows“. Na UMPCportal si o MIDlinuxe počítate ešte viac.
Update: prečítajte si na Žive.sk ďalší text o MID (doporučujem)

Môže sa Vám ešte páčiť...