Cestovateľský denník: tak trochu fotoblog

Natrafil som na zaujímavú aplikáciu ontheroad.to – pre iPhone natívna aplikácia posielajúca dáta na web a tvoriaca akýsi denníček cestovateľa. Môžete teda posielať fotografie (z 3Gcka samozrejme s GPS súradnicami), písať poznámky a všetko sa to zverejňuje na vašej stránke na webe ontheroad.to – v podstate to má príznaky weblogu, nie?
Predpokladám, že vlastníctvo iPhone nie je nevyhnutné a klientske aplikácie existujú aj pre ostatné zariadenia (možno posielať SMS, MMS ale aj využiť aplikácie na iPhone, WM a Androide). Okrem telefónov sa myslím dajú využiť aj ďalšie spôsoby ako e-mail, IM a pod.
Takže ak vás to zaujalo:
* spravte si účet na ontheroad.to
* stiahnite si z AppStore aplikáciu ontheroad.to
Nie ste samozrejme obmedzení – na svoj web si môžete vložiť box s poslednými zmenami alebo použiť instatné správy na twitter.
Web si môžete dokonca prepnúť do češtiny (angličtina a nemčina popri nej).
Moje celkové hodnotenie: určite zaujímavé využitie iPhone – miesto neporiadneho publikovania či informovania z cestovania to môžete združiť do jedného. Pričom publikovať môžete ako príde – mail, icq, telefón. Aplikácia na iPhone je jednoduchá a použiteľná až natoľko, že pre momentky, ktoré chcem publikovať sa dá účelne využiť.
Trochu sa to kryje s aplikáciou Facebook avšak ten nepracuje s mapami. Pre podrobnejšie pokrytie udalosti, ktoré akurát zažívate je ontheroad.to lepšie vybavený.
Prekvapenie na záver: ide o český projekt.

Môže sa Vám ešte páčiť...