Microsoft predstavil dvojobrazovkový tablet

Keďže ide len o koncept a dostupnosť je nulová, tak nebudem plytvať nadšením. Koncepcia predstaveného zariadenia je úplná haluz. Skladací (podobne ako laptopy) ale v oboch častiach je sedempalcová obrazovka. To podľa mňa zariadenie zaradilo medzi drahé záležitosti. Orientácia je zrejme najmä na výšku – pokiaľ to bude herné zariadenie, tak asi aj „laptopovým“ spôsobom. Obrázky a bližší popis na Gizmodo.
Použitie dotykového pera jednoznačne zaraďuje jeho obrazovky medzi nie veľmi komfortné prítlakové obrazovky (na vyvolanie akcie treba na obrazovku pritlačiť). V kontexte s bájnym tabletom Apple tu máme ďalší úplne chimerický stroj.
Rozdiel medzi Apple a Microsoftom tu však je. MS s obľubou dlho predlho pred uvedením čohokoľvek masíruje verejnosť pripravovaným výrobkom. Nový operačný systém v predvádzacej verzií už má kdejaký Jano na počítači a ešte sa nepredáva (a už je kopec odborníkov ospevujúcich ho). Podobne takéto zariadenie. Na obrázkoch sa nabudia všetci fanúšikovia a bez vlastných skúseností vytvoria dojem, že je to už bežne dostupné zariadenie.
Apple naopak všetko až do uvedenia popiera a potom z jedného dňa na druhý je daná vec proste realitou.
Áno sú to marketingové koncepcie a nedá sa podľa toho hodnotiť samotná firma :)
Uvidíme, pre zariadenie Courier od MS bude limitom jeho cena a pre všetkých zmlsaných dotykovými obrazovkami zasa vlastnosti ovládania. Mňa napríklad neuchvacujú obrázky s maľovaním – to naozaj nepotrebujem.

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. mustafa píše:

    jee, toto sa mi paci.
    dokonca rozmyslam preco s niecim takymto uz neprisiel niekto skor.
    vsetky tie netbooky by boli ovela praktickejsie ako knizny fiar ktory ked by ste ho otvorili mali by ste 2 obrazovky a citali jak kniku a po preklopeni by bola vrchna obrazovka monitor a spodne dotykova klavesnica.

  2. emmacore píše:

    Mustafa, pisal si uz na dotykovej klavesnici? :-)

  3. rony píše:

    opravim emmacore, pisal si na pritlakovej obrazovke? :-) nie je to ziadna sranda :)

  4. dusoft píše:

    este by bodlo, keby jedna z tych obrazoviek bola e-ink/e-paper.