Aká multimediálna technika skončí?

Podľa (prevzatého) článku na SME.sk by mali pomaly z trhu zmiznúť:
DVD prehrávače – to je pochopiteľné, začínajú neuveriteľne lacnieť a teraz hocičo prehrá DVD. Lenže aj to musí mať zabudovanú optiku. Faktické zmiznutie by nastalo len úplným vymazaním celej technológie. Proste prechádza ako vedľajšia funkcia zariadení. Vyššia úroveň je napríklad prenos záznamu na iné médium. Niečo ako podporuje Popcorn Hour, kde si ripnete DVD a uložíte na pevný disk. Inak samozrejme optické mechaniky a software na prehrávanie DVD filmov prežije.
Faxy – stále moc nechápem prečo prežívajú.
Televízory s analógovým tunerom – trend je jasný ale treba pamätať, že cieľová technológia je chaos bez štandardu, ktorý si vynucuje rôzne škatuľky a digitálne tunery v TV sú stále nevyužité.
Telefóny pre pevnú linku – prečo by mali preboha? Vnútrofiremná komunikácia cez mobily? Nezdivel tu niekto? V časoch, keď firmy zamestnancom strhávajú z platu prevolané minúty zo služobných mobilov?
Nabíjačky pre mobily – ak to prejde do stavu, že s mobilom sa nebudú dodávať žiadne, tak skôr sa trh rozvinie do inej úrovne. Viem si predstaviť vyšpekulované nabíjacie stanice do domácnosti konečne skryté v nábytku bez trápnych objemných hranolov na vidličke a príjemnou obsluhou vrátane schopnosti odpojiť sa od elektriny – momentálne zapojená nabíjačka „žhaví“ trafo.
Wii-mote – toto som nepochopil.
Satelitné navigácie – len preto, že navigovať vedia mobily? Nebojte sa, automobily začnú mať navigáciu v sebe, keď sa automobilky prebudia z minulého tisícročia a technológie v IT už dávno prastaré akceptujú.
Bluetooth moduly pre USB – bluetooth je podivná technológia, stále sa málokto odváži ju zabudovať do niečoho iného ako mobil.
Počítačové myši – a to už prečo? Celé hordy myšoidov by stratili schopnosť ovládať počítač :-) a to vrátane písania textu.
Platobné karty s čipom a PIN kódom – zasa niekoho napadla chiméra s platením mobilom? :)

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. dusoft píše:

    satelitne navigacie – podla mna nie je trendom zabudovavat, takze v tom s tebou nesuhlasim. navyse taka zabudovana elektronika je prakticky neupgradeovatelna/neupdateovatelna pre bezneho cloveka (narozdiel od lacnych prenosnych touchscreenov) – cize opat vyssie naklady
    nabijacky smeruju univerzalnemu konektoru (cize miniUSB), tym padom to je zbytocne riesit – coskoro je po nich, nabijes mobil polahky pri pocitaci ci v aute. stanu sa priplatkovymi krabickami.
    bluetooth je stale hlavne nepouzitelny, mozno ta dalsia generacia prinesie zlepsenia z hladiska pouzitelnosti (spojenie+rychlost).

  2. rony píše:

    navigacie: po pripojeni telefonu sa cezen updatnu. alebo proste pripojis do usb konektora subor s updatom. treba len premyslat o tom, ze to ide :) neber do uvahy, ze stahovat data cez mobil je drahe :) ked uz inak nie, tak ten fajl sosnes na ten usb klucik. Takto sa dnes uz updatuju telky :)
    nabijacky: asi pisem ako tatar, VIEM VIEM VIEM VIEM, co pises, VIEM. Hovorim, ze AJ KED bude univerzal, BUDES musiet nejaku nabijacku mat. Rozumiet uz? :-) A ak sa prestanu pribalovat k mobilom, tak na trh pridu samostatne nabijacky pocnuc takymto ake mame teraz po rozne nabijacie stanice. Cize urcite NEZMIZNU. Rozumiet? Niecim nabijat MUSIS MUSIS MUSIS MUSIS. Bolo to aj teraz tatarsky?
    bt: neprinesie nic nove, kym to nebude BEZ PROBLEMOVE :-) aj pouzivanie. Cize tak jednoduche… ale ta rychlost… zbytocna technologia. Zabit :)

  3. braque píše:

    ze sa vam vobec chce komentovat taku gigelovcinu.
    ale ked uz, tu je my pohlad:
    Telefóny pre pevnú linku by mohli vymiznut, ak sa za ich nahradu rataju VoIP telefony.
    GPS asi pojdu rovnakym smerom ako autoradia, kde sa ovela viac presadzuju zabudovane.resp. sa budu spajat.

  4. dusoft píše:

    jasne, ved s tymi nabijackami si rozumieme. proste krabicky za priplatok navyse :-)