Google zareže API Youtube pre Popcorn Hour a podobné prístroje

Nešťastná správa: Google znemožní využitie API Youtube prístrojmi ako je Popcorn Hour (NMT krabičky, setoboxy, televízne prijímače a pod.).

Since July of 2008, YouTube’s Terms of Service has restricted implementations for televisions based on our APIs. via D

Miernym skúmaním implementácie zistíte, že obvykle využívajú niečo podobné ako skúšal Palm na iTunes. Bohužiaľ to Google rieši takto nepopulárnou metódou a chce nás vrátiť na stromy. Čo je už len lepšie na počítačovej obrazovke a Youtube na nej? Máloktorý Youtube klient na zariadeniach typu NMT dokáže plne podporovať niečo viac ako hlúpe zobrazenie pár možností.
Naviac – Youtube môže do týchto zariadení posielať video s titulkami a zahojiť sa tak trebárs zobrazením reklamy. Ale to už sú moje špekulácie.
Problémy nemá len Popcorn Hour (čo som už naznačil) ale aj stroje značiek Sony, Panasonic, TiVo, Boxee, ktoré to už muselo zrušiť.nevšimol som si, že je tam výslovne napísané, že ICH sa to netýka. Sorry.
Nateraz sa pripravte, že Youtube video NEBUDE už dostupné. Čas začať presviedčať majiteľov iných serverov, aby poskytli solídne API a tentoraz to dohodnúť obojstranne výhodne.
PS: zlodejov obsahu znovu, takto a výrazne upozorňujem na vetu úplne dole na mojej stránke. Výslovne sa to týka FMG.sk a dolezite.sk, ktorí sa mi ani neunúvali poslať ospravedlnenie, za jeden starší neodsúhlasený ukradnutý článok. FMG po upozornení predmetný článok stiahol ale to bola jediná reakcia.

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. mh píše:

    V zalinkovaných článkoch sa píše o tom, že Sony, Panasonic, TiVo a PS3 sa obmedzenie netýka.
    ??Companies that have negotiated agreements to use our APIs, like TiVo, Sony, Panasonic and PS3 are not impacted.??

  2. rony píše:

    ja blb :) opravujem. vdaka za upozornenie