Blogovanie: dokážem písať veľa za krátky čas

Alian sa netradične veľa rozpísal. Ja som vlastne žiadne štádia písania nemal. Stále je to viacmenej rovnako. Píšem na principialne rovnakom mieste a menili sa len počítače, verzie a adresy. S Alianom mám však rovnaké to, že spočiatku to boli poznámky pre mňa. Potom sa pridala možnosť napísať všetko, čo si už nechcem držať v hlave – resetovanie. Veľmi výnimočne som skúšal písať z rôznych malých vecí ako Motorola MPx220 (naozaj drsné) až som zistil, že si vonku nepotrebujem nič vopred písať. Takže nepíšem ani offline prípravy. Takmer vždy píšem z hlavy rovno sem. A nikdy to pred prvým publikovaním nečítam po sebe.
Minulý týždeň som pozeral počty príspevkov za mesiac. Prvé roky znamenali niekoľko príspevkov za deň. Vtedy som sa snažil publikovať počas celého dňa. Je v tom menší podvod. Obvykle som si veci, čo teraz píšem naraz alebo nepíšem vôbec, rozdelil na viac častí. Napísal som ich dopredu a potom sa iba počas dňa „uvoľňovali“. Publikovať naraz viacej článkov je obrovská chyba. Robí ju veľa ľudí, veľa magazínov.
Pokiaľ som vonku, nepíšem. Určite sledujem internet – na to mám iPhone ale nepíšem. Nejde mi to a nezvykol som to takto robiť. V tom sa s Alianom líšime. Nenosím si so sebou počítač. Nikdy.
Pridávam sa k Alianovi: ak máte pocit, že niečo chcete napísať, povedať ľuďom, tak to urobte a neodkladajte. Môžete to publikovať neskôr ale rozhodne píšte ak ste už našli ucelenú myšlienku.
V Movable Type mám asi desať nikdy nepublikovaných vecí. Pardon. Jedna z nich bola publikovaná a článok som stiahol. Vyzerá to tak, že nepublikovateľné veci vyhadzujem už v hlave. Pravdou je, že keď už začnem písať, tak už som si istý publikovateľnosťou.
Čoho sa asi dožijete v roku 2010? Mám v pláne zásah do CSS. Nazvime to recoloring/decoloring? Nechce sa mi do toho. Áno, pár rokov myslím na nejakú súťaž, kde venujem nejaké hodnotnejšie ceny. Stane sa. Bude. Ceny sú, súťaž vymyslená nie je.
via alian

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. alian píše:

    V prvom rade dakujem za reakciu, som rad ze sa na vacsine zhodneme.
    Tvoja pravidelnost pisania je az zarazajuca, ja sa to snazim kompenzovat casovanim postov ale to nieje najlepsie riesenie. Takze su to take vlny ze pisem vela alebo vobec.
    To ze sa mi dobre a kreativne pise vonku je dane tym ze doma a v praci travim za PC vela casu (vacsinu zo dna) a pridat tam este pisanie by bol zabijak. Takze s nim vyplnam cas pri cestovani a pod. Samozrjeme internet sledujem stale (mikroblogy, maily, FB) – ak ma nieco napadne otvorim notebook a poznacim si to. Ak je poruke. Ziadne mobilne zariadenie mi na taketo nieco dostatocny luxux neposkytuje, preto mam v plane notebook nahradit za netbook (alebo nieco ine).
    Je az zarazajuce ze si za tie roky neprisiel zo ziadnou sutazou ani podobnou aktivitou, dufam ze to bude nieco zaujimave. V tvojom pripade tradicne klise nehrozi ;)

  2. rony píše:

    okolo sutaze mam problem skor aka sutaz, aby to nebola len vedomostna, alebo prilis diskriminujuca, narocna, vybocujuca z reality :-)