Čo bude skutočne vadiť pri používaní iPadu

Nie, flash to u mňa nebude. Nepotrebujem ho, viem sa bez neho na webe zabaviť, viem ho obísť a viem, že každy slušný server nestavia svoj content na flashi. Diskusie „ale sú také onaké“ sú zbytočné. Obsahu je na internete toľko, že flashonly content je chybou toho, kto si túto cestu zvolil a nie nástroja, ktorý by ho mal vedieť spracovať. Jedna vec sú výkonné počítače, ktorým to nevadí a tam je pochopiteľné, že flash beží. Druhá vec sú mobilné zariadenia. Časy, keď sa tvrdilo, že web by mal byť jeden sú preč. Vlastne nikdy neexistovali – len sme si pod webom predstavovali PC nad istou výkonnostnou hranicou a nič iné. Toľko ku flashu, ja viem, že ťa trhalo ho v komentároch spomenúť. Diskusia na túto tému nezačne – utekajte kamkoľvek na internete vyjaviť a prekvapiť svet objavom, že iPad Flash nevie a vy ho tak strašne potrebujete.
iPad je ďalšia z vetiev, ktorá vybieha kdesi od základu OS X. Príchodom iphone sa z nej odpútal OS v tomto telefóne. Pridáva sa iPad so svojim OS, ktorý je zrejme kompilát OS X ale s rozhraním podobným iPhone. Nemyslím si, že sú to rovnaké systémy ale rozhodne majú mnoho spoločné.
Tým je jasné, že iPad nie je počítač a preto stojí skor na tej strane ako iPody, iPhony a pod. – sú klientami pre počítače. Ani iPody ani iPhony nevedia medzi sebou spolupracovať – ani rovnocenne ani ako klient-server. Z toho vyplýva, že ak by som chcel použiť svoj iPhone ako modem do iPadu, tak proste nemôžem (v podstate môžem a nie je to až tak ťažké ale to sem teraz nepatrí). Takže čo s tým?
V prvom rade iPad (verzia wifi) musí mať dosah k nejakému wifi routeru. Doma to problém nie je. Vonku? Počítajte s tým, že by ste asi mali mať nejakú krabičku s mobilným interntom, ktorá poskytuje pripojenie cez WiFi. To nie je až tak zlé riešenie. Samozrejme 3G verzia iPadu je riešenie pre ľudí, ktorí si môžu platiť internetový paušál len preň.
Ak by som teda chcel (akože NECHCEM) nosiť iPad v batožine a použiť ho kdesi mimo, tak musím počítať s pripojením k internetu cez WiFi. iPhone s mobilným internetom sa použiť nebude dať.
Z nemožnosti prepojiť priamo iPhone a iPad je skôr nevýhoda. Bol by som naozaj rád, pokiaľ by iPad dostal túto možnosť a to dokonca až do tej miery, že by som mohol preniesť hudbu či video. Priame prepojenie káblom by bolo najlepšie riešenie pre pripojenie k internetu.
ipad
Chcem len zopakovať, že iPad sa mi nejaví ako mobilné zariadenie, s ktorým by ste mali pobehovať po exteriéri a používať ho. Vyzerá to tak, že ho síce môžem preniesť ale rozhodne pekne zabalený v batožine. V tomto prípade to bude dobrý spoločník – aj v offline mám v ňom nejaké to video či knižky a hry – a ak prídu, tak aj aplikácie (na nich záleží aké budú). Bez pripojenia je to vlastne všetko.
Ja iPad budem mať a jeho uplatnenie som už vyriešil pred pár rokmi. Bude doma v sleep režime neustále pripravený zobraziť mi nejakú webku a hlavne bez prekážajúcej klávesnice a „roztvárania“ ako na laptope. Ak zistím, že mi chýba klávesnica, tak kúpim k môjmu desktopu Bluetooth klávesnicu a budem ju používať aj k iPadu (ale pochybujem o tom).
Nemám na čo iné čakať – UMPC umreli, netbooky sú len krpaté laptopy a vychádza mi, že tento segment sa pomaly vracia k laptopom (čo je chyba). MS ohlásil voľačo roztváracie s dvomi obrazovkami (to bude cena!) a ostatné firmy len ohlasujú koncepty postavené na Androide. Všade teda ticho a nič, čo sa dá kúpiť.

Môže sa Vám ešte páčiť...