Čo sa deje s Popcorn Hour

pchPár rokov už vlastním model A-110, ktorý som si vylepšil vlastným produktom Taimador. Medzičasom prišli novšie modely, ktoré ma neuchvátili:
* C-200 – nabúchaný model, ktorý by som odporúčal všetkým, ktorí ešte nemajú PCH. Podľa mňa chybou je diaľkové ovládanie cez „rádio“ bez pribalenej možnosti použiť aj infra (a moje Harmony One plače) a využije ho každý, kto by doň chcel dať Blue-Ray mechaniku,
* A-200 – konečne nahradzuje model A-110 (kým prišiel, tak niektorí experimentovali s klonom Kaiboer, podľa mňa neúspešne)
* Popbox – zjednodušená verzia ale určená len pre americký trh. Škoda.
Úprimne môžem vyhlásiť, že všetky Popcorny majú najhorší možný design krabice multimediálneho prehrávača. Koľkokrát som premýšľal, že by som od kohosi vydrankal pokazený receiver a napchal ho do jeho krabice. A-200 je veľký obal na mydlo. A-110 je konzerva. Cit pre dizajn čínskym fabrikám proste chýba.
Naopak pre americký trh sa premohli a Popbox je pekný. Aj keď doň nenapichnete hardisk a potrebujete k nemu nejaký NAS. Aj u neho je zjavná čínska úchylka pre svetielka. Zbaviť sa ich u PCH je kompromis – trochu zakryť infra čidlo a zároveň akceptovať trochu presvitajúcu susednú diódu.
Medzi nové udalosti u „popcornov“ patrí zahrnutie rozhrania, ktoré zčasti rieši suché UI doterajších strojov. K filmom (a snáď aj seriálom) by si snáď mali vedieť z internetu stiahnuť doplnkové informácie ako obrázky a popisy. Zatiaľ ale neviem či kvôli tomu bude treba novší model PCH.
Ako sa žije DNES s PCH? Tak je to niekedy kompromis a niekedy veľká výhoda.
V prvom rade sa mu stáva, že ho treba reštartnúť lebo si akosi nedokáže uvoľňovať pamäť a po čase miesto spustenia filmu začne premýšľať a nič nespustí (stáva sa to výhradne u HD verzií). Komfort je naopak v úplnom opustení PC len pre pozeranie filmov, čo ocenia všetci okrem študentov s laptopmi.
Momentálne mám myšlienku, že treba do hry zapojiť iPad. Moja idea spočíva v presunutí rozhrania Taimador na obrazovku iPadu – PCH je totiž webserver a iPad vie „fullscreen“ browsing, takže môžem „simulovať“ aplikáciu.
Pri tejto príležitosti by snáď mohol pokrok zasiahnuť aj diaľkové ovládanie multimediálnych zariadení. Predstavte si niečo ako iPad, kde na obrazovke priamo vidíte posúvatka receiveru, PCH, telky. Vidíte tu TV GUIDE atď. A ako na to? WiFi a „web“ rozhrania takýchto prístrojov. Presnejšie API schopné komunikovať po TCP/IP a k nim aplikácie pre počítače, iPady, iPhony a všetok ten „bordel“, čo sa okolo nás povaľuje. Samozrejme pre lenivcov špecializované „ovládače“. Dokonca s možnosťou vidieť náhľady čo vysiela ktorá stanica v TV, čo mám v audio/video knižniciach, ako mám ponastavovaný receiver.
mac miniTam sa ale dlho neocitneme, takže smelo si kúpte A-200 a nečakajte na zázraky. Mimochodom ak uvažujete o HTPC, nezabudnite, že podľa mňa je takmer ideálny mac mini. Niektorí potrebujú mať v HTPC aj TV tuner a možnosť záznamu – tam sa to asi nejako aj dá riešiť ale toto je oblasť, kde už zrejme ja nikdy nebudem už nič potrebovať. Zaznamenávať to, čo vysiela telka… asi nie.

Môže sa Vám ešte páčiť...