Drobnosti skadetade

* 60eurovky sú silne (veľmi silne) prepierané internetom vďaka agilnému Miroslavovi Antoňákovi a občas sa mihnú aj v klasických médiach. Zaujímavé je, že napriek tomu ich prevádzkovatelia „idú ďalej“, v normálnejšej situácii by mali zatiahnuť rožky ako slimák. Ale zatiaľ je to len vo fáze trestného stíhania. Vyzerá, že pre istú vyhranenú „podnikateľskú“ verejnosť je to spôsob ako zarábať a nenarobiť sa.
* Microsoft chce znovu inovovať GUI svojho Office? Nikdy som to nijako zvlášť nepoužíval (vyhýbam sa tomu). Jedným z dôvodov je môj pohľad na vec: čo už sa dá na textovom procesore, tabuľkovom procesore či prezentačnom nástroji v prípade Office vôbec vylepšovať? Ja tam stále vidím to isté ale zakaždým skomplikované iným GUI. Žiadne razantné zmeny a občas je nová generácia len obohatená o novú časť rozhrania alebo ju oholia a vybavia niečim netradičným. Súčasná generácia bola ospevovaná a predsa ju MS chce znovu zhodiť a nahradiť. Ja by som už bol nasraný.
* DVB-T je na jednu stranu zaujímavá vec a na druhú tragédia. Keď som si kúpil anténu, naladil som si to na svojom TV, ktorý to už zvláda. Vedel som už, že MPEG2 je slabý a povedzme, že obraz vidím. Samozrejme analógové vysielanie je na LCD TV ešte horšie. Keď to však porovnám s obrazom aký mi dáva FiberTV, tak neviem neviem. Na druhú stranu sa mi páči elegantná integrácia v TV. Na obrazovke sa KRAJŠIE zobrazujú doplnkové informácie – FiberTV to má cez setobox a razantne lenivšie. Keď si však uvedomím, že do jedného „slotu“ zatiaľ nenapchali všetky dostupné stanice, tak naozaj neviem, či je DVB-T naozaj vec pre každého. A znova to otočím, mať anténu DVB-T k TV aj v prípade, že máte niečo ako Fibernet sa oplatí. Na TV s PIP a PAP to konečne aspoň odskúšate, ako to vyzerá, keď sledujete naraz dva obrazy. Nerozumiem však, prečo TV nevedia to isté aj s dvomi HDMI zariadeniami – viem kombinovať HDMI vstup s DVB-T a inak asi nič (neprišiel som na to, ako ďalej).
* hľadáte slušný kompakt? Pokiaľ netrváte na cene a chcete aj niečo, čo vie aj ďalej ako fotiť, tak moc nepremýšľajte, či Panasonic, Canon, Sony a pod. Podľa mňa je riešením Panasonic Lumix TZx (kde X je aktuálny model). Veľmi dlho som vyberal kompakt a vždy to ústilo k TZ7. Tú som nakoniec aj kúpil. Je to riešenie ku zrkadlovke ale aj ako jediný foťák, ktorý zároveň nahradí kameru na točenie videa. Práve v tom je TZ7 veľmi dobrý. Ja som spokojný. TZ10 má naviac GPS, no neberte to…
* aktuálne a priebežne sledujem dokumentárny seriál Universe. Z neho viem o slnečných cykloch, ktoré podľa mňa najvýraznejšie ovplyvňujú podnebie (čo sa prejavuje v otepľovaní či ochladzovaní). Je možné, že v roku 2013 budeme mať na krku veľa pokazenej elektroniky. Vieme sa na to pripraviť a vieme si ju nejako chrániť? Môj tip poznáte: vypínajte všetko, čo nepotrebujete, aby bežalo. Hlášky „geekov“ o tom, že počítače sa vypínaním kazia berte ako ich folklór podfarbený ich sklamaním, že sa hračka stáva mŕtvou a vy nebodaj chcete robiť aj niečo iné. Uvedomte si, že slnečné aktivity aké sa očakávajú tu už boli ale až teraz máme okolo seba plno elektroniky. Je to nová situácia.
* Havlove Hovory z Lán sú ako mp3.
* Demitra rozmlátil Aston Martin. Ja by som toto auto na Slovensko ani neťahal a ak je Demitrovi za autom ľúto, tak samozrejme aj mne, bez akéhokoľvek ironizovania o namyslených bohatých hokejistoch, či čo by ešte Slováka napadlo (aj keď tu majú dilemu väčšiu ako keby havaroval čojaviem herec).
* máme tu iOS4 pre iPhone. Hliníkový 2G sa u nás nepredával ale stojí za to pripomenúť, že tento OS už naň nepôjde. Vzápätí prišli správy o tom, že iOS4 ide na 3G, 3GS jailbreaknúť a ešte väčšia novinka, už ide aj odblokovať a to dokonca s akýmkoľvek aktuálnym basebandom (Modem firmware). Pokiaľ som správne pochopil, tak ešte nejde aktivácia (haktivácia). Moja rada znie: neexperimentujte a počkajte možno pár dní na komplexnejší a jednoduchší nástroj. ľudia, ktorí mesiace žmolili v rukách jailbreaknuté telefóny bez signálu však môžu odblokovať už teraz rovno z Cydia. Po hotové informácie bežte čítať na forum.iphone.cz

Môže sa Vám ešte páčiť...