Alternatívny vesmír: Adobe versus Apple versus Microsoft

Vraj sú Apple a Adobe úplne na nože. A vraj aj Microsoft sa neznáša s Apple. Áno, sú to klišé, ktorým podľahnem ak sa spolieham len na hlúpe diskusie pod článkami.
V skutočnosti Apple a Adobe majú spor len okolo implementacie Flash do mobilných zariadení a inak ju veselo podporuje. Rovnako obe strany majú vzájomný prospech z toho, čo produkujú. Photoshop a všetko okolo toho. Tam sa nedeje vôbec nič neobyčajné a vôbec to nepripomína vojnu. Treba si spomenúť, kde sa v Adobe vzal Flash. Áno, akvizíciou Macromedie, čiže relatívne nedávna investícia, ktorej cenu si Adobe chce udržať (a vŕtanie sa v mobilnej platforme je dobrá príležitosť).
Microsoft versus Apple? Kde? Jediné miesto, kde horia ohne sú diskusie – napr. na Živé.sk :) Nikde inde. Microsoft si rieši biznis na mac platforme s úplným kľudom a jeho produkty preň ani nepripomínajú, že by šlo o snahu podkopávať Apple. Dokonca sa ich produkty celkom dobre rozvíjajú. A Apple? Vôbec nemal problém podporiť v iPhone možnosti využitia Exchange konektoru na napojenie k riešeniam Microsoftu. To tiež zrejme nerobí z úprimnej nenávisti k Microsoftu.
Microsoft má záujem o Adobe. A vraj by to malo vychádzať z toho, že obe spoločnosti majú nepriateľa v Apple? Evidentne už niektorým prepína z týchto predstáv o Apple. V texte okrem obchodnej informácie nájdeme folklórne informácie o ideových sporoch aké však vedú skôr fanatici mimo pôsobnosť týchto firiem. Všetko o čo ide je udržať si biznis. Adobe chce držať cenu investície do Macromedie ak by to muselo byť, tak kľudne aj rôznymi informáciami o záujme MS. Prečo nie. Ale pchať do toho spory fanúšikov ich platforiem? To snáď nie.

Môže sa Vám ešte páčiť...