Čakajte, bude

V rámci diskusií pod článkami a niektorými autormi článkov sa môže vyskytnúť takáto „rada“. Nekupuj si to, čo si môžeš kúpiť, keď si môžeš kúpiť to, čo sa nedá kúpiť. Obvykle sa to formuluje takto: Počkaj, bude


* nová verzia,
* a bude mať, čo teraz nemá,
* lacnejšie,
* lepšie
Takéto príspevky sú obvykle bezcenné. Málokedy sa stane, že niečo budúce, čo ešte nie je, bude horšie ako to prvé. Výnimky potvrdia pravidlo.
stargate
Takže máme tu rady: nekupuj si iPad a počkaj na ďalší model, bude to a hento. Autor rady pridá vymenovaný zástup vlastností.
No a nedopovie, že si to len vycucal kdesi na internete. Nedopovie, kedy vlastne to má byť a či to vôbec bude. Nevyrieši základnú otázku, ktorá je postavená na tom, čo je TERAZ. Radiť systémom, že si mám kúpiť to, čo ešte neexistuje nemá zmysel v momente, keď nemám v rukách hodnoverné informácie typu: zajtra to, čo radím bude tam a tam v predaji.
Keby ste sa v tom vŕtali, zistíte, že „radič“ nemá ani ten prvý model a zrejme nebude mať ani druhý. Proste len sa primontoval do debaty.
popcorn-hour-c200-rc-antenna
Vysníval som si multimediálny prehrávač k telke. Stanovil som si kritéria, kedy sa mne oplatí zbaviť sa fuj fuj nekupuj modelu prehrávača, ktorý by tieto typy označili ako „počkaj si na ďalší model“.
Naopak, ja po skúsenostiach s terajším mám jasné body, kedy sa výmena za nový neexistujúci už oplatí. Takže, v kľude Vám poradím súčasný model (resp. jeden z dvoch) a dopoviem k tomu asi toto: o rok, skôr dva, zrejme výjdu vybavenejšie prístroje a nebude ťa to tak bolieť, lebo tento model je cenovo prístupný a ten budúci famózny nebude najlacnejší, pričom tak do dvoch rokov po kúpe už bude out. Preto ak to vyzerá na nové modely v horizonte viac ako rok, tak nemá zmysel radiť „počkaj, bude“.
Teraz mi u multimediálnych prehrávačov trochu zhmotnili predstavy. Netvrdím, že chcem Google TV ale už sa dá na niečom inšpirovať a porovnávať svoje predstavy s vývojom.
Vyzerá to tak, že by to mohlo byť zabudované v televízoroch. Super ale toto spájanie akosi nefunguje. Máme telky na chipové kartičky a napriek tomu máme setoboxy. Máme telky s prehrávaním xvid a napriek tomu sa mi akosi zdá, že lepší je Popcorn Hour (uveďte ma do omylu). Celý problém je, že si nákupy neviem zosynchronizovať. Telku bez Google TV už mám a najbližšie roky nevymením. S tým musí marketing počítať.
Preto sa multimediálny prehrávač predá rýchlejšie, ak to bude predsa len nejaká krabička. Ale kľudne vybavte telky takýmito prehrávačmi. A vydržte, časom sa začnú predávať.
Takže už by som chcel krabičku, ktorá už bude normálne a oficiálne vedieť Youtube (a všetko podobné). Bude mať krajšie rozhranie – nielen filelist ale schopnosti podobné môjmu Taimadoru. Dokonca tú obligátnu videokamerku – čo je omnoho lepšie ako kamerka v laptope či na desktope. Informácie na TV obrazovke, ktoré majú zmysel: nie noviny ale „hlavné správy“ zložené z pár slov, obrázok, krátke video. Žiadne čítanie PDF nemusí byť ale prezentácie aj áno.
A zabite radšej tie setoboxy prosím vás.
Pre pikiho: tie Google TV majú iný ovládač, takže ostaň v kľude, SEARCH okienko vyťukáš, neboj :)

Môže sa Vám ešte páčiť...