K700i pre a proti

K700iTento telefón mal mať povinne slot na pamäťovú kartu. To pochopí každý, kto bude počuť jeho skvelý zvuk.
Na fotke vyzerá dobre, v reáli sa s tlačítkami robí trošku horšie, čomu priťažil môj zvyk na Motorolu.
Zvuk je veľmi hlasitý, no veľmi mi vadí absencia profilovania menu. Nenašiel som skratku pre spustenie Bluetooth či zmenu profilu (Vonku, Porada, Ticho…). Manuál popisuje vytvorenie skratiek cez joystick ale netuším ako to urobiť.
Ikonovité menu je síce 3D ale veľmi musím oči očiť, aby som odlíšil ktorú to mám vlastne aktívnu. Pri opätovnom vojdení do menu je to vždy kdesi inde ako na začiatku, čo mi ruší možnosť ťukať naslepo.
Foťák je slušný ale viacej ocením svetlo, to svieti neprekonateľne.
Je tam rádio a snáď najhorší možný spôsob pripájania konektoru – najprv zhodiť gumu a potom sa to typicky erikovským spôsobom natlačí do telefónu. Fuj.
Nevadia mi kontakty dohľadateľné len na prvé písmeno ale vadí mi skôr nemožnosť ľudí si zadeliť na profily a až tým prideliť zvonenia a pod.
Čo oceňujem najviac je možnosť si rýchlo nahrať vlastný zvuk a ten dať ako zvonenie. Takže ak budete pridávať človeka do kontaktov, tak si ho cvaknete, a požiadate ho o nahranie „hlasového“ zvonenia.
Opakujem: najviac mi vadí nemožnosť si na ľavý a pravý programový kláves dať čo chcem ja. Taktiež si chcem preorganizovať menu – aspoň tri položky sú veľmi podobné a pre mňa zbytočné. Ocenil by som bondovku pripojenú zhora ako zospodu.
Zlaté sklápačky: vždy vidím dátum a čas na vonkajšom displeji.

Môže sa Vám ešte páčiť...

29 komentárov

  1. Měl jsi si pořídit SX1 a tyhle starosti bys neměl ;-) Je i levnější (a hlavně lepší).

  2. rony píše:

    nie je levnejsi, k700i ma vysla 6000. SX1 by som zdivel nad klavesami, za druhe je nad 10t.

  3. Co to máte na Slovensku za ceny? ;-) U nás je to přesně naopak.

  4. null píše:

    na slovensku stoji sx1 v datarte 18 tisic

  5. tark píše:

    Safraporte, nechci bydlet na slovensku … U nas stoji 7281.– kc (27.11.2004 11:20) http://mobilka.cz/dt/?c=15452

  6. rony píše:

    zabudnite na sx1

  7. Peter píše:

    K700i je celkom v pohode, pokiaľ ho kúpiš normálne v predajni. Pokiaľ si ho vezmeš v Orangei na akciu, tak si nekúpik K700i, ale iba jeho okresanú verziu. Orange prepaluje firmware v telefóne vo svoj prospech. To, že ti funguje vyhľadávanie v tel. zozname len podľa jedného písmena a joystick neplní tú funkciu akú má, môžeš ďakovať len Orangeu a jeho prepalovaniu firmware. Jediné riešenie ako dostať z telefónu maximum je, že si dáš prepáliť originálny firmware SonyEricsson.

  8. rony píše:

    [7] tak hod kokretne kontakty kde sa to da spravit

  9. norbi píše:

    tak toto vsetko by som vam chlapci nepotvrdil.mam ho z eurotelu a neni okresany,joystick ide ako ma,vsetko je v pohode..neviem preco nanho tu tak nadavate,a ze v menu nevies kde si,ved je to krasne vypracovane a ked si na nejakej polozke tak to je dost vidno,lebo obrazok je 1,5x vacsi…:)

  10. rony píše:

    [9] ja naozaj pri troske nepozornosti naozaj nevidim rozoznat tie ikonky a zaroven ked sa nic nehybe, nevidim, ktora ikonka je ta „aktivna“. prepac ale prave toto malo byt omnoho vyraznejsie.

  11. mauro4 píše:

    k700i je total shit, myslel som si, ze je to super MT, ale totalne sklamal(ten od orange)!!!!!
    Neviem naco sa tam je.u s takym SW

  12. rony píše:

    [11] zalezi co od zivota chces.
    ja som vedel, ze presne co kupujem.
    na to, ze to Orange dava v akcii a za tu cenu je to primerane dobre. Je pre ludi, co si nechcu s telefonom hrat, vacsinou telefonuju a smskuju a obcas ale potrebuju datove sluzby ci komunikovat s inymi pristrojmi. A nahodou potrebuju kvalitne zvonenia podla vlastnej predstavy, co im splni prave mp3 a dost pamati.
    Ostatne su nezmysly – akoze chapem, ze niekto je rozculeny z Orangackeho prisposobenia mobilu ale mali kupit original.

  13. dj tiesto píše:

    vy ste setci kokoti co tu na ten fasa MT nadavate…je to bombovacka mobil…ma dzivy fotak…tha LED-ka je fantastisna….SX1???naco my je take cudo….k700i je fasa….ma super 3D hry..mp3 sice len 41MB pamät ale co uz….nuz je to PECKA a je to prototyp novyx mobilov….cawte setci

  14. rony píše:

    dj tiesto: nadavaj takto pred mamickou, a sem s takymi recami nelez. aj ked ten telefon chvalis, nic normalne a objavne si nepovedal. a pokial nemas co ine povedat, tak mlc. to plati aj o ostatnych, co si tu len ventiluju svoje predsudky.

  15. Newbie píše:

    Vie neikto ci sa da a ak ano kde prepalit ten soft co tam dal orange na povodny.
    Aspon nadej ze to ide by potesila.

  16. rony píše:

    jasneze to ide, ale oficialny servis ti to neurobi. lenze nejde o to vymenit firmware, este je tam taka cast, kde sa prave nastavuju tie veci, co zrejme ludom vadia a robia ten telefon prisposobeny k obrazu Orange. a prave tu cast treba nahradit originalom.
    vies, tazko mozes cakat, ze sa kvoli tebe ktokolvek pretrhne, a poradi ti tu. ak mate o take cosi zaujem, tak hlavne sa pytajte tych, co maju prehlad. a na webovych strankach to ani moc nie je ;-) jedine pokial trafite na tie spravne stranky :)))

  17. Newbie píše:

    Zdravim Rony, zda sa ze vies,ale nechces povedat, ale poradil si mi, ze sa mam pytat tych co maju prehlad, a mne sa zda ze mas :-) nevedel by si dat nejaky tip, mozem aj pivo poplatit.

  18. rony píše:

    ja som spokojny s tym co mam v telefone teraz. akoze… bodla by mi moznost si dat vlastne funkcie na lave a prave tlacitko, ci na joystick, ale zilou mi to este netrhlo.
    Ale ked uz chces, tak hod do google toto:
    foony +site:.sk
    a vyber si tu spravnu stranku ;-)
    stavim sa ale, ze sa na mna potom uz vyseries a nedas vediet ako si dopadol, kolko to stalo a pod., ze? ono vsetci ziadaju, aby ostatni boli charitativni ale akosi po uspokojeni seba rychlo zabudnu na to byt nimi tiez. (ale predpokladam, ze touto vytkou som ta zdravo nastval a nezabudnes).

  19. poti píše:

    ja ho mam a je dobry!!

  20. Newbie píše:

    Jasne, ze sa ozvem ked to vyskusam, som mozno posledny chodiaci charakter s K700i. A vdaka za Tip.

  21. Newbie píše:

    Tak nakoniec udajne nie je s tym ziadny problem po najdení spravnej stranky (vdaka rony) na pockanie za 500,-Sk, Buduci tyzden odskusam,napisem.

  22. Newbie píše:

    To fakt nikto necita tuto stranku, no to je smutne lebo by sa dalo vela veci dotiahnut, zajtra si idem dekustomizovat mobil K700i napisem ako to dopadlo, sand toniekomu pomoze, ale nejde to oficialne v Celadone zahlasili ze firmware je rozny pre Orange a aj pre Eurotel takze ze mi nemozu pomoct, ale vdaka Ronymu mam kontakt a dam si to spravit ( nach sa Ronymu dari , je spokojny, stastny a nech ma aj vela sexu) dufam ze zajtra vecer budem spokojny aj JA,

  23. rony píše:

    dobre, daj vediet, kolko to trvalo, ako si spokojny s tym clovekom atd.

  24. Newbie píše:

    Tak a mam po tom, cize mam super dekustomizovany mobil a som nim nadseny. Cela akcia prebiehala ako z filmu o CIA. Ziskal som kontakt (vdaka Rony) napisal som mail a dohodli sme s Majstrom ze mi spravi co chcem ( samozrejme na K700i). Nie som z BA takze chvilu trvalo kym som prisiel do BA kde sa to malo cele udiat. Prisiel som na miesto a cez taku specialnu mrezu som podal telefon, hned som mal blby pocit ze chlapikovi dam telefon a nikdy neuvidim ani telefon a ani chlapa. No vysvtelil mi ze som pako vsak viem jeho adresu a meno tak co hysacim, a preto ze som velmi chcel mat normalny telefon tak som mu ho dal. Ze o 20 min. sa mam stavit pren. (bolo to tazkych 20 min v aute) potom som dostal este 5 min. odklad bo sa nieco blbo natiahlo (zas som mal ten blby pocit ze neuvidim nic) ale po 10 min. som dostal telefon spat, zaplatil som dohodnutu sumu a vsunul SIMku a mam uplne rychly skvely mobil K700i – bez ikon s najnovsim firmwarom. ( je fakt rychlejsi, da sa programovat joystick, menu je trochu inac usporiadene, zmizlo omeskanie pri prijati hovoru, proste lepsi foon ako predtym, uvidim co baterka,firmware je to 033.) S clovekom som nebol velmi v kontakte ale zda sa seriozny a hlavne je to funkcne presne ako slubil.MA tam asi dost pohyb ludi ako sa mi zdal ( par zufalcov s mobilmi postavalo okolo a cakalo na nieco).Dost som pocital na nete ze ta dekustomizacia nejde a tak, ale ide takze kto chce nech vyskusa. FAkt je ten mobil iny a mam z neho lepsi pocit. Sony Ericsson je super mobil akurat Orange ho zmrsil takze …

  25. rony píše:

    tak je super ;-)

  26. Newbie píše:

    Nazdar Rony, clovece ty aj niekedy spis, ako to ze v sobotu v noci napises odpoved, nie si tak trochu zavisly :-). A som Ti dlzny minimalne jedno pivo. Tak ak mas zaujem mozme posediet a splatit dlhy. Este raz vdaka a nech sa dari.

  27. rony píše:

    pred vrazenim sa do postele kuknem co nove. ja mam inet vzdy ked zapnem pocitac ;-)

  28. jany píše:

    chcem si kupi k700i no neviem ci je to good fon a ci sa da vypnut zvuk na foto a kamere.napis na 0910780203

  29. rony píše:

    jany, co si myslis, ze som informacna sluzba a budem ti za svoje peniaze pisat smsky? si snad vadny.
    zvuk sa v niektorom firmware da vypnut a v inom neda. na tom mojom sa nedal.
    telefon je to ale vynikajuci, fotak na to, ze ho nepotrebujem velmi kvalitny. zvuk vynikajuci.