Pantheon HD – hra pre iPad

Dnes si vyskúšame klasickú puzzle hru, ktorá sa na iPhone objavila ešte v časoch, keď Apple nepodporoval žiadne aplikácie. Medzitým vznikli možno desiatky jej modifikácií a ja teraz predstavím jej prevtelenie na iPad.

Písané pre iphone.cz a zverejnené aj na superiphone.cz


pantheon5

Pantheon HD pre iPad od Astar Nevosoft: $2,49 (download iTunes)
+ 130 úrovní + 14 scén + 3 typy hry

Nejde o zložitú hru a nevyžaduje výdrž. Patrí medzi oddychovky, ktorým sa môžete venovať celý večer alebo hocikedy počas pár minút voľna. Takéto hry sa mi páčia, pretože vyhovujú platforme, ktorú používam.
pantheon4
Pantheon HD veľmi pekne využil väčšiu obrazovku iPadu a okrem samotnej hry pridáva pekné a animované pozadia. Hra je zasadená akoby do Indie a preto je celá grafika v tomto štýle. Takmer všetky pozadia sú animované ale neruší to ani hru ani orientáciu v hre.
pantheon7
Princíp hry je okamžite jasný:
pantheon1
Prstom sa dotknete niektorého drahokamu a pokiaľ je pri ňom aspoň jeden rovnaký, tak zmiznú. Zhora sa prisunú ďalšie. V tomto prevedení hru určite poznáte.
Pantheon pridáva ešte jednu povinnosť. Drahokamy sú na štvorcovom pozadí. V prvom rade sa musíte snažiť, aby farebné štvorce zmizli.
pantheon2
Keď sa to podarí, ukončí sa úroveň a zobrazí sa ďalšie rozloženie drahokamov:
pantheon6
Na hre je vidieť, že ju vytvárali Rusi. Majú rozoznateľne inú grafiku ako bežné západniarske hry. V tomto bode by mohol byť Pantheon osviežením.
Nasledujúce video krátko ukazuje prostredie hry a prejdenie jednej úrovne:

Pokiaľ hľadáte známu klasiku vo výbornom prevedení pre iPad, vyskúšajte ho.

Môže sa Vám ešte páčiť...