Pseudoproblém papiera a ebooku

Piki vyštartoval nasrdený a od pľúc nadradencom povedal jasne, čo si myslí.
reading-book


V úzadí jeho oznámenia je však jasná myšlienka: nejde o médium a ide o to, či obsah stojí za to. Fetiš papierovej knihy je subjektívny a jeho neustálym vtieraním do diskusií o ebookoch naozaj každý nositeľ takéhoto oznámenia vytvára naozaj iba gloriolu svojej „nadradenosti“. Naozaj nehovorí nič dôležité a nič, čo by doteraz nebolo všeobecne známe.
Naviac ide o PSEUDO problém. Fetišista voňavých stránok a obálok môže slobodne zostať pri svojom. Nikdy sa nestane (za ich života určite nie), že si nebudú môcť vojsť do predajne a nebudú tam knihy (tragédia). Toto médium zostane žiť a až dlhé roky po tom, ako sa snáď niekedy kompletne ujme nové médium, možno až vtedy zanikne. Viď. magnetofónové kazety, viď. lisované platne.

Nikto z čitateľov ebookov nelozí do vašich čitateľských krúžkov a nedáva vám ovoniavať ochytaný Kindle. Nikto sa ani nesmeje, keď rozbalíte knihu a ovoniate ju. Proste to nerobte.

Prosím Vás, nerobte zo seba idiotov zdôrazňovaním svojej nadradenosti vmiešavaním sa do diskusií svojimi hláškami o voňavých stránkach kníh. Ak chcete naozaj byť intelektuálom v plnej vážnosti, nemiešajte sa do debát o veciach, ktoré sa vás netýkajú. Ak sa totiž niekto rozhodol použiť to isté dielo na inom nosiči, tak musíte len sklapnúť a najlepšie, čo môžete je tešiť sa, že sa venuje hodnotným dielam a číta.
Nie, nie je vždy dobre ak využijete svoje právo ztrollovať každú debatu. Všetci to uznávame ako subjektívnu hodnotu s emotívnym nádychom. Aj bez Vášho komického vstupu. Bodka.
kindle-2

Môže sa Vám ešte páčiť...