Nevymýšľajte nasilu vymyslené

Predstavte si, že výrobca nejakej aplikácie má k dispozícii silný nástroj. Okrem nejakej základnej funkcie, ktorej sa venuje, pridal do neho aj rôzne zákaznícke funkcie, ktoré urobia z aplikácie univerzálnejší nástroj.
jarre-gdansk-iphone-4
V prípade Vasco ide o aplikáciu venujúcu sa overeniu identity a oprávnenosti klienta voči nejakému systému (web, eshop, ibanking, firemné siete cez VPN). V rámci tejto aplikácie však dostávate možnosť vybaviť ju aj rôznymi informáciami pre jej používateľov. Eshop do nej môže sypať informácie o svojom tovare. Firma pre zamestnanca cez ňu distribuje oznamy, odkazy na dokumentáciu.
Prečo to nevyužiť, keď sme sa už raz rozhodli rozšíriť podporu používateľom mobilnej platformy?
Hypoteticky si dokonca myslím, že príklad jednej banky s jej aplikáciou „ibanking“ pre iPhone je v kontexte s aplikáciou VASCO dosť nepríjemný boj. Chcem urobiť úhradu, tá ide len v jednej aplikácii ale zároveň musím vložiť kód z VASCO aplikácie. Ako to zjednotiť do jednej aplikácie? Buď si spravím svoju a nejako presvedčím VASCO aby mi časť svojho kódu poskytla? Alebo je zbytočné na overovanie použiť VASCO? Či naopak, dostať univerzálnu aplikáciu na ibanking od VASCO, ktorá sa dá zákaznícky upravovať (ak som klientom dvoch bánk, vyberiem si jednu a ona sa vizuálne prispôsobí identite danej banky). To je len príklad konfliktu, ktorý môže vyplynúť zo situácie.
Premýšľam nad tým… viac by sa mi páčila aplikácia od ľudí, ktorí už predsa len čosi majú „naiphonované“ a okrem toho majú aké-také skúsenosti s budovaním špecifického UI.

Môže sa Vám ešte páčiť...