Čo dokáže potešiť: orientation lock na iPade

Uvedením štvrtej generácie firmware pre iPad (fakticky len druhej, len sa zjednotilo počítanie verzií iOS) bola zmenená funkcia prepínača na boku zo zamknutia otáčania obrazovky na mute. Keďže mute sa ľahko robí tlačítkami na ovládanie hlasitosti, tak som nebol sám nasratý :-) Pretože hrabanie sa po obrazovke kvôli zamknutiu jej otáčania je aj nepohodlné aj nelogické.
Lenže s uvedením bezvýznamej CDMA verzie iPhone pre ich operátora Verizon prinieslo aj pár drobností akoby mimochodom zahrnutých do ďalšej desatinovej verzie firmware.
Radosť, ktorú spomínam, robí ústup Apple: prepínaču môžem priradiť funkciu Orientation Lock alebo Mute. Pár mesačné trápenie skončilo. Prkotina? Jasne.
Druhá podstatná správa je zahrnutie WiFi hotspotu, čo je funkcia, ktorej sa VEĽMI bránia najmä operátori (priamy dopad na ich biznis je jasný). Taký O2 dokonca vedome blokuje niektoré vymoženosti tohto sveta. Doteraz sa na WiFi hotspot využívala bežná aplikácia (MyWi). Nerieši sa teda nič zvláštne (novátorské, objavné), len sa praktické veci zahŕňajú do základnej výbavy spomedzi dostupných aplikácií.
Mimochodom: uvedenie CDMA verzie iPhone zlikvidovala všetky fámy o následníkovi iPhone 4 na nulu.

Môže sa Vám ešte páčiť...