Monitoring servera pre hocikoho

Máte bežný hosting s Vašim webom. Chcete sledovať firemnú stránku len tak pre seba. Keďže dostupnosť takýchto systémov môže byť aj pre Vás zaujímavá, tak nie je nutné vymýšľať drahé riešenie. Na Vaše súkromné účely môžete skúsiť nezávislé sledovanie dostupnosť webstránok (webservra) ale aj iných služieb.
Mne sa už roky osvedčil monitorous: http://mon.itor.us/
Po zaregistrovaní máte v angličtine rozhrane s „okienkami“ podobnými vo vašom počítači. Dôležité je, že táto služba používa viac „meracích“ centrál. Problém sledovania dostupnosti je v podstate internetu. Z jedného miesta web ide, z iného nie.
Pokiaľ si vo svojom účte monitorous zadáte nejaké webové adresy (základné hlavné stránky – napr. www.example.org) tak služba bude periodicky načítavať túto stránku a pokiaľ sa jej webserver včas „neozve“ s odpoveďou, tak si zapíše nedostupnosť. Sleduje aj „rýchlosť“ – čas za aký sa server stihne ozvať. To všetko maľuje do grafov. Vie poslať mailom upozornenie na výpadok.
Je to služba zadarmo so všetkým, čo k tomu patri. Práve preto a napriek tomu to však používam aj na dodatkové sledovanie dostupnosti mne dôležitých domén. Viem si minimálne overiť, že z Ameriky sa môj web načítava pomalšie ako z Európy.
Spravodaj má napríklad bleskovú dostupnosť v EU ale z US to dosť skáče. Iný web, ktorý sledujem má zasa tieto rozdiely ďaleko menšie.

Môže sa Vám ešte páčiť...