Praktické pravidlá premávky po pozemných komunikáciach

Pozorujem (diskusie sme.sk samozrejme), že pri dopravných témach obrovská časť militantných diskutujúcich (nie pirátov, mám na mysli tých, čo si myslia, že sú „poriadni“) pozná jediné pravidlo. Dodržovanie maximálne povolenej rýchlosti. Neviem však, kedy a kde títo ľudia jazdia :-)
bmw-3
Paradoxom ich predstavy je, že tí ostatní sú piráti a musia ich „vychovávať“. Zaujímavé je takéto typy sledovať ako sa chytajú do vlastných pascí. Nie je to ani ťažké a obratom zistíte, že nepoznajú pravidlá, ktoré neustále ostatným „vnucujú“ (klasická hláška „jazdia proti pravidlám“).
V skutočnosti sú títo ľudia a ich správanie na ceste rovnako rizikové ako jazdenie pirátov ciest. Bohužiaľ je ich viac ako tých pirátov: pirátovi (v zmysle ide rýchlo) uvoľním cestu, preletí a je preč. Zato „vychovávateľ“ je ďaleko otravnejší :-)
Na D-FENS je článok, kde sú zhrnuté praktické pravidlá správania sa na ceste. Je to zmes logických pravidiel s použitím tých skutočných (zákonných).
Ešte pridám video o „rozbíjaní“ kolón (vložil ho Tomáš Bella vo svojom profile). Kým jeden blb v aute spoľahlivo vyrobí kolónu len tým, že si „obzrie“ nehodu v PROTISMERE, tak s podobným účinkom JEDINÝ človek vie rozbiť kolónu. Stačí si ponechať a udržovať veľký odstup pred sebou. Áno, práve na to, aby sa tam preraďovali autá z vedľajších pruhov. Cieľ je vyhnúť sa jazde „rozbehnúť, pár metrov ísť, brzdiť“ a miesto toho ísť.

Myslím si, že stojí za to vyskúšať si to a vydržať – teraz totiž si veľa ľudí myslí, že „nemôžu“ predsa púšťať pred sebe nikoho, lebo prídu neskôr. Ja si myslím, že nič nestratia.

Môže sa Vám ešte páčiť...