Sulík šetrí po drobákoch

Richard Sulík neobjavil žiadnu ameriku, keď začal šetriť v smiešnych drobákoch. Klišé, ktoré sa okolo jeho počtov objavuje, bude určite zmietnuté názormi, kde všade sa kradne a vo veľkom. Mne sa Sulíkov výpočet páči a to z viacerých dôvodov:
* iste, robí si marketing, no takéto vymenovanie veci, ktoré urobil, sa nebude snažiť robiť žiadny novinár, ktorého primárne zaujímajú „aféry“, takže prednosť do novín by dostala srdcervúca neprávosť ale toto, i keď dôležitejšie, nie,
* staré známe, že jediné šetrenie je také, kde sa po troche znížia náklady, kde sa dá, odloží sa to, čo by sa „premrhalo“ len preto, že „v rozpočte to je“.
richard-sulik
Fantasti môžu snívať o odstránení „veľkého“ zla. Realista sa zameria na to, čo vidí ako zlé, vie na tom zapracovať a vidí aj úspešné uzavretie. Darmo budem plakať, že toto ma trápi, keď s tým neviem pohnúť. Nič som neurobil. Naopak, ak sa aj nepustím do neuskutočniteľných vecí ale podarí sa mi akákoľvek drobnosť, tak to má svoj vyznám.
A to si nemyslím, že parlament obratom prestane mrhať peniazmi. Z princípu to nejde. Nikto z tých, čo tam sedia, k peniazom, ktoré im dávame, nemá absolútne žiadny vzťah. Okrem jediného – že to sú peniaze, ktoré musí minúť.
Mysli globálne, konaj lokálne.

Môže sa Vám ešte páčiť...