Čo mohol byť prvý apríl a nebol

* správy o tom, že predsedom SMK sa stal Pál Csáky sa mi v bombasticky dlhom článku SME zdali byť vopred pripravenou prvoaprílovou masážou ale na to aby tú istú hru hrali všetky média to by bolo silné kafe (link nebude),
* značne silnejšie by na mňa zapôsobil apríl v správach o Tisovom hrobe, na SME sa objavili správy o tom, ako sa bude skúmať DNA plus nejaké podrobnosti. V ten moment som bol mimo. To by bol veľmi zle volený apríl a tak aj tak je to veľmi… podivná správa. Tisov hrob spomínajú aj tlačové agentúry a aj PRAVDA. (prepáčte tiež link nebude),
* Komentár Sama Trnku na Zive je aprílový iba dátumom, ja nie som optimista. Podľa mňa Internet demokratický nie je. Nebol ním a nebude. Filozofický krúžok o tom ale nezakladajme. Bodaj by tak bolo a na internet sa navalila všetka hlúposť. Mohli by sme potom vytrhnúť zástrčku.
* PR správa SKY Europe na Bleskovky.sk bola plánovaným aprílom s účelom vyvolať pozornosť. Pravdepodobne PR oddelenia usúdili, že keď už ukradli Vianoce, Silvester, Valentína, Veľkú noc a ďalšie sviatky, tak apríl je ďalší termín na tlačenie kalerábov,
* neviem prečo sa bankovým lupičom neustále posilňuje sebavedomie tým, že média ich označia ako hackerov. Sú to obyčajní podvodníci a pokiaľ sa im podarí vykradnúť účty tak aj spomínaní zlodeji a lupiči. Ako dôvod zvyčajne počúvam, že je to novinárska skratka a ľudia to lepšie chápu. Podľa mňa však ľudia omnoho lepšie pochopia, že tu nejde o detské hry ale o lúpenie. A slovám ako zlodej, podvodník a lupič rozumieme všetci a bez výnimky. príklad Hackeri získali údaje z kreditiek. Volajte ich zlodeji a uvidíte koľko detí prestane o takejto kariére snívať.

Môže sa Vám ešte páčiť...

6 komentárov

  1. Samušo píše:

    Vďaka za zalinkovanie, aj za protichodny nazor. Skoda, ze ho nechces rozviest. Nie, ze by som sa isiel bit, len by ma zaujimalo, o ake vychodiska sa opieras.
    Ten datum mi k mojej velkej rozmrzenosti usiel, mal som na prveho aprila pisat uplne iny clanok. Odkedy pisem diplomovku, nie som tak celkom obyvatelom tejto planety :)

  2. rony píše:

    [1] no k drvivej vacsine stranok existuje vlastnicky vztah. povedal by som, ze najst nieco ako „verejne priestranstvo“ je cim dalej tazsie. Aj ked mnohi chapu blogovanie na blogspote ci bloguje.sk za „verejnu sluzbu“, nie je to tak a byva to pricinou sporov s majitelmi a ten, kto si musi opravit vztah a nazor nie je akurat ten majitel.
    demokraticke je, ze kazdy ma pravo kupit si hosting a tym sa stane majitelom a takisto ma svoju predstavu o svojom majetku takze moze akurat prejst z kverulujuceho pouzivatela cudzieho systemu sa stat autoritativnym majitelom :-)
    no a tym padom na internete nie je sloboda

  3. SuE píše:

    trošku OT ale nejvíc se mi líbil aprílový článek tu:
    http://fadtastic.net/2007/04/01/fadtastic-in-trouble-over-css-coding/

  4. yderf píše:

    [2] skor by som povedal, ze na internete nie je sloboda uplna – avsak miera slobody je podla mna relativne dostacujuca prave tym, ze skoro kazdy moze byt autoritativnym majitelom ;-)
    [3] :D

  5. Samušo píše:

    [2] Ano, to je padny argument. Fredy [4] to formuloval presnejsie. Miera slobody je tu daleko vyssia, ako IRL. Ci je to dobre alebo zle, to uz je ina otazka. Hlavne je to bez zodpovednosti.

  6. Samušo píše:

    Jaj, ospravedlnujem sa Yderfovi za skomolenie prezyvky :(