Nehorázny software teplární

Tak už viem, prečo Smeru až hystericky záležalo na teplárňach. Tučné zlaté prasa. Nebudem popisovať predaj pozemkov, ktoré spomína článok. Neviem to posúdiť. Viem však, že toto otočenie prachov malo svoj škandalózny záver.


Časť zo zisku sa, v predobraze fiktívneho predaja softwaru známeho z aktivít kyselinárov, použil na nákup softwaru. Podržte sa.
Teplárne, kde si vonkoncom neviem predstaviť aké nároky na softwarové vybavenie preboha kotolne musia mať(?!?), kúpili za viac ako 9 miliónov eúr software a servis k nemu. Používa ho maximálne 250 počítačov. Prepočítajte si to na kus.
Nedokážem si predstaviť tú nesmiernu komplexnosť a funkčnú šírku takého softwaru, ktorý bratm výjde na „milión slovenských“ pre jedného zamestnanca teplární. Odhadujem návratnosť nula.
Netuším KOĽKÝM domácnostiam teplárne dodávajú služby ale viem veľmi dobre, že keby sa na ten software vykašľali, tak by sa určite nič nestalo (nie je to kotol, nie je to do vzduchu naverímboha vypustený plyn).
Veľmi konkrétne: ak ste klientom týchto teplární, tak by to znamenalo, že by vám mohli na dlhé predlhé roky účtovať o jedno euro menej. Koľko je tých odberateľov? 50 tisíc? Ešte viac? Koľko mesačne účtujú? Neviem čísla.
Len úplne z brucha, okej, keby to bolo 50 tisíc domácností, tak tento „zisk“ premenený do zníženia cien odberateľom by znamenal o euro menej celých 15 rokov!
richard-sulik

Tak už viete, prečo až tak dojemne „bránili“ teplárne? Tučný bavoráčik. Čítajte Sulíkove pripomenutie.

Môže sa Vám ešte páčiť...