Zajtra.sk dostalo zmysel

Uzavretá redakcia s autormi, ktorí sa „vybúchali“ prakticky obratom. To bol doteraz projekt zajtra.sk a priznajme si, žiadny twister sa nekonal a tak v tejto fáze dokonal. Dnešný deň je facelift tohto projektu. Primitívna zmena: profily aj keď so slabou propagáciou (najbližšie dni by som tlačil na pílu) a s nimi možnosť instantne rýchlo publikovať. Profily sú naviac veľmi „sociálne“, takže môžu byť aj akousi sieťou „odborníkov“. Osobne by som ale od prvého dňa dal za úlohu celej redakcií bleskovo manažovať publikované veci. Rozdávať cukríky, rýchlo rozpoznávať, či sa tam nepriplichtili zaujímaví ľudia a redakčnými zásahmi ich predviesť ostatným, aby aj oni cítili, že stačí máličko a môžu sa prejaviť aj oni. Bez obáv, že sa namakajú a nič z toho nebude.


Určite by som niečo urobil s URL profilov:

http://www.zajtra.sk/ludia/321/rony-spravodaj

by bolo určite krajšie takto:

http://rony-spravodaj.zajtra.sk/ http://www.zajtra.sk/rony-spravodaj

Popremýšľal by som nad akousi internou formou komunikácie redakcie s autormi nad ich článkami (priamo na stránke článku), možno aj čosi ako plánované vydávanie článkov. Miesto okamžitej publikácie by si mohla redakcia riadiť kedy sa čo publikuje, súvisí to s pripomienkou bleskových reakcií redakcie na pridávané články.
Mohli by tým pádom robiť medzi článkami rôzne väzby a pod.
Teraz je tu otázka, rozbehne sa to? Vlastne si myslím, že áno. Myslím si totiž, že ľudí okolo webu a technológií sa moce veľa. Zároveň akosi nemajú ambíciu mať svoj vlastný web alebo chcú z neho vytrhnúť zopár perál a poskytnúť ich na takýto portál.
Miesto sterilných povinnesilených článkov regulérnej redakcie je tu odrazu možnosť prinajmenej sa pochváliť alebo dokonca si nacvičiť publikovanie.
Netuším, či má zajtra.sk ambíciu urobiť zo seba podobný portál ako blog.sme.sk (slovo blog je tam náhodou) pre ľudí z IT. Pravdepodobne na to mysleli a uvidíme, čo z toho bude.
Rozhodne mi tam však chýbajú RSS článkov autorov.
V článkoch sú odkazy prakticky neviditeľné – urobte s tým niečo!
Môj profil na zajtra.sk
PS: som zvedavý koľkí zajtrajší si tento text všime :) Nebudem sa to snažiť osobne propagovať, takže je to aj na tebe :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...