Čo všetko vie iTunes?

iTunes je ekosystém. Nie sychronizačné okienko. Nie knižnica na hudbu. Nie prostriedok na nakupovanie hudby či aplikácií. Všetko dokopy je asi najpresnejšie. Bohužiaľ uchopiť ho je ťažké a nepomáha ani samotný iTunes svojimi skutočne katastrofálnymi schopnosťami (zle a veľmi dávno naprogramovaný software) alebo práve touto komplexnosťou. Človek tak ide v rámci svojich predstáv a schopností za cieľom, ktorý si vie predstaviť. Potom nechápe prečo sa mu do toho pletie toľko iných vecí. Napriek tomu to nie je zlý systém.

Dosť zmätku prináša aj slovo „iTunes“. Je tam asi taký rozdiel ako keď vám niekto povie Outlook a vy sa ešte musíte spýtať, či myslí Outlook Express alebo MS Outlook. iTunes na iOS je skutočne a len „nakupovacie“ rozhranie k predajni hudby a filmov. Podobne App Store. V iOS je to samostatná ikonka a naopak na počítači je len súčasť iTunes. Zmätok, že?

Von z toho. Používajme iTunes Store na označenie predajného kanálu s hudbou a filmami. iTunes je zasa „ten“ program v počítači.

Web Apparade začal publikovať pekný seriál o iTunes a rozhodne je dobre takýto materiál vidieť.

Len krátko:

Pevne verím, že predošlé časti budú doplnené dielmi o organizácií hudby, playlistoch a hlavne smartlistoch.

Môže sa Vám ešte páčiť...