Toshiba uvedie najtenší desaťpalcový tablet

Tablet Excite X10 sa Toshiba rozhodla promovať ako najtenší tablet v triede tých desaťpalcových (podľa mňa jediný rozumný rozmer tabletu).

V sebe bude mať dvojjadrový procesor (môže byť niekto tej lásky a vysvetliť mi reálnu výhodu oproti niečomu konkrétnemu, čo ho nemá?) TI OMAP 4420 1.2GHz a slušný 1GB RAM. V predaji, podľa Toshiby, by mohol byť už v tomto kvartáli a s nainštalovaným Honeycombom a Toshiba už rovno sľubuje možnosť upgrade na Android 4.0 Ice Cream Sandwich. U Android tabletov je faktor „verzie“ až tak problematický, že by som s kúpou čakal až do okamihu, kedy bude skutočne táto možnosť potvrdená. Predaju by pomohla istota, že hneď ako Google vydá nový Android, tak aktuálne stroje (čojaviem ASPOŇ rok dozadu) budú upgradovateľné. Bohužiaľ to asi nie je možné, každý výrobca tabletu si totiž istú časť softwarovej výbavy rieši sám.

Fanúšikom strkania konektorov ponúka výbavu micro USB, mini HDMI out, a micro SD card slot. Takže môžu už teraz snívať o chobotnici z káblov okolo svojho tabletu :-) Toshiba by mala dovybaviť tablet DLNA prehrávačom, vlastným(!!!) súborovým manažerom, Netflixom (u nás nepoužiteľné) a QuickOffice. Nie je jasná cena.

Môže sa Vám ešte páčiť...