Prima banka pochopila a vyrobila peknú appku

Dali ju dnes do App Store a mne sa od prvého pohľadu páči. Pochopili totiž zmysel, význam a dôležitosť VÝTVARNEJ stránky aplikácie. Naviac aj ergonómie. Zadali prácu skutočnému GRAFIKOVI namiesto toho, aby ikonky maľoval nejaký chudák v Painte len preto, že je programátor pre iOS. Jednoznačne a to mi stačilo pár minút viem, že toto je asi najlepšie vytvorená aplikácia v tomto segmente.

Je mi až ľúto, že v Prima banke nebudem mať účet a jediná chyba je, že appka nie je aj pre iPad. Mám ju už v mojom iPhone a poviem prečo.

Prima banka pochopila a nevyrobila appku len pre svojich klientov. Stratégia, ktorá vyhráva ak ju dokonale využiješ. Nie je to totiž hlúpy internetbanking ale praktická vec. Peňaženka, nástroj na sledovanie a evidovanie príjmov a výdavkov.

Takéto aplikácie existujú v App Store v úžasných množstvách, no majú zásadný problém: nevedia kooperovať s prehľadom pohybov na účte. Neviem to preveriť ale pevne dúfam, že to prepojili.

Vrátim sa ešte k ikonkám a rozhraniu: som prekvapený, robil to grafik s vedomím, že nenavrhuje reklamný leták ale stvoril rozhranie. Dokonca vývoj šiel tak ďaleko, že trafili správny spôsob zadávania súm a ako ťažko sa vkladajú centy (stačí dať na konci dve nuly).

Gratulujem vývojárom aplikácie. Ozvite sa, chcem vedieť, kto má v hlave.

Myslíte si, že zľahka preštíte takéto aplikácie tými svojimi vecami? Prečo ste sa mi nimi doteraz nepochválili? Nepodceňujte dobré slovo, ktoré napíšem.

Môže sa Vám ešte páčiť...