Spherie: pacman v reálnom svete

Peťo Druska vydal zaujímavú hru Spherie. Pokiaľ poznáte Pacmana, veľmi rýchlo sa zorientujete.

Nad hrou, kde sa zapojí realita som premýšľal už dávnejšie. Peter to realizoval priezračne jednoducho. Zobral princíp Pacmana, beháte po bludisku a jete guľôčky.

V hre Spherie je vašim bludiskom mapa vášho okolia. Peter využil Google Maps zabudované do hry, takže tu máme konkrétny prvok reality. Pacmanom ste vy a musíte naozaj vybehnúť von. Na obrazovke iPhone sa v mape zobrazia žlté gulôčky a vy musíte v reálnom svete dôjsť na jej miesto. Týmto spôsobom ich zbierate.

Spherie je nepochybne skvelý nápad, ktorý vás aktívne zapája do hry a navyše je zdarma. Apliště

Táto hra sa pridáva k tým, ktoré vyžadujú aj istú formu fyzickej námahy a popri starom Wii či novom Kinecte sa máte možnosť si hraním počítačovej hry náležite zabaviť. Spherie samozrejme pridáva aj možnosť „multiplayeru“ a s kamarátmi sa môžete aj predbiehať, kto je lepší.

Hra je napojená na Game Center a k úplnej dokonalosti chýbajú už len multiplayer turnaje, kedy sa stretne na jednej ploche viac ľudí a predbiehajú sa vo vyzbieraní guličiek. K tomu by samozrejme bola výhodná aj Android verzia ale chápem, že na to by sa už do veci musel zapojiť aj ďalší programátor.

Nápadov na fyzicky namáhavé počítačové hry bude určite pribúdať a som zvedavý, či sa Petrovi podarí vyvinúť aj hru na ďalší môj námet. Zatiaľ Petrovi gratulujem, hra sa mi páči ako ojedinelý nápad, ktorý nešiel obvyklou cestou portov a forkov známych hier.

[appstore id=“512947160″ country=“sk“ style=“custombox1″]

Môže sa Vám ešte páčiť...