Televízor od Apple: nečakajte normálnu televíziu

iTV bude ve skutečnosti “televize bez televize,” tedy bez televizního tuneru pripomína DRKOT.CZ a vážne, nečakajte od Apple klasický televízor, ktorý má tunery na všetko možné a aj tak si k nemu nakáblujete šesť krabičiek (satelitný setobox, káblovkový setobox, video).

Vraj to bude teda nejaká integrovaná krabička (hm, čo asi, hm… Apple TV) s monitorom, samozrejme s ovládaním tak trochu „bez diaľkáča“. Viete, premýšľal som nad tým na čo preboha má moja veľká LCD doma všelijaké tunery. Hnijú nevyužité. Dokonca aj slot pre káblovkové spoločnosti na dekódovanie.

A čo urobil môj dodávateľ televízie? Dal mi škaredú plastovú krabicu, ktorej jediným zmyslom je mi otravovať život a má dierku na… tu dekódovaciu kartičku klienta. Katastrofa. Pritom DVB-T rozhranie už počíta s väčšinou funkcií, ktoré požadujem: prepínanie programov, TV GUIDE atď. Čo na tom, že to nemá rozhranie ako si on napatlal.

Takže ak mi vlastne niekto ponúkne telku bez tunerov len ako terminál, tak prečo nie. Aj tak bude musieť mať HDMI vstup pre prípadný hlúpy setobox dodávateľa televízie a som tam, kde som už teraz.

Môže sa Vám ešte páčiť...