Orange podľa Braňa

Braňo Rác nám napastoval kompletnú správu Orange a ani o nej nepopremýšľal. Zato Spravodaj nebude kopírovať PR správy a vysvetlí svoj pohľad.

ORANGE?

Ako tak pozerám na to z Orange, tak výrazne zdražil internet v mobile. Pridali FUP (spomalenie rýchlosti po prečerpaní paušálneho dátového limitu) na púhych 16 kbit/s, čo je vec, ktorú snáď nie sú povinní robiť ak o kus vyššie a nižšie sa zaklínajú ako majú ich klienti smartphony a chcú aby ich používali.

Z pasce FUP neuniknete inak ako zakúpením ešte drahšieho paušálu a nútia vás vlastne zakúpiť pomaly trojnásobne drahý dátový paušál ak raz za rok budete kdesi mimo domova a prekročíte dáta, tak ste nahratí.

Na ilustráciu: dnes máte 1 GB paušál na dáta za 7 eur. Po ich miinutí sa rýchlosť neznížila ale platil sa za megabat asi 13 centov (nižší paušál mal cenu za prekročený megabajt vyše eura, čo bol tiež extrém).

Po novom dostanete za 7 eur dátový strop 700 megabajtov a po ich vyčerpaní ste doslova v pasci FUP a ešte si za to zaplatíte sadzbou 90 centov za megabajt! Šialené.

Orange sa už dopočul o tom, že nie všetci ľudia s internetmi v mobile sú tupci ale odpovedá ako blbom:

Doplnené 5.6: Po prečerpaní dát sa ďalšie dajú aj dokúpiť. 1 GB dát navyše stojí 6 eur. K rýchlosti 16 kbit/s sa riaditeľ úseku stratégie a regulačných vzťahov Ivan Marták vyjadril, že je to „taká dojazdová pneumatika do autoservisu.“ zive.sk

DOPLNENÉ: tak je to možno inak: ak spadnete do FUP, tak neplatíte za prečerpané megabajty. Útecha? NIE.

Na hovoroch sa nezmenilo takmer nič. Ak by ste mali 60 minútový paušál a prevolali ste ho, tak platíte tú istú sumu ako stál tento paušál. Ak nevoláte, tak nejaké to euro ušetríte.

Zmeny v roamingu: Za príchodzie volanie NAĎALEJ platíte. Žiadna zmena. Ceny dátového roamingu taktne nespomínajú, takže to bude znova finančný kolaps po otvorení jedinej stránky len vedľa v Brne.

Moje pomenovanie služieb je:

WTF?

via Brano Rac, prepacte link na PR spravu nebude.

Môže sa Vám ešte páčiť...