Harmony One pre druhé desaťročie je Harmony Touch

Logitech uvádza novú generáciu diaľkáčov s pomenovaním Logitech Harmony® Touch. Má ambíciu generačne vylepšite neuveritený Logitech Harmony One.

Pamätajte, recenziu diaľkáčov Logitech nájdete na Spravodaji ešte tento týždeň.

Tak takáto správa ma dnes prekvapila. A poďme variť z vody, čo to pre nás Logitech pripravil.

Budem musieť byť skeptik a tvrdiť, že Logitech neprekročil svoj tieň daný Oným… teda modelom One?

Fotky diaľkáča Touch sú veľavravné. Dotyk sa stal ústredným prvkom ovládania. Paradoxne, Logitech nemusí použíť žiadny nový hardware ani nijaké technické záležitosti, ktoré ešte nepoužil. Kapacitný snímač má už One.

Svoj nový diaľkáč zmenil. Presunul dotykovú obrazovku tak, že sa dotykom už nevyhnete. Ako to však ovplyvní ergonómiu, použiteľnosť, praktickosť? Kto vie, doteraz sme tu príliš veľa dobrých skúseností nemali. To vie každý, kto si na svoje PocketPC, iPhone, Android nainštaloval nejaké smiešnosti, ktoré sa nazývali TV remote a podobne (prosím neobťažujte ma kecami, že „ale veď…“).

Podľa obrázokov Logitech bude rozhranie na obrazovke blízke majiteľom iOS, Androidu ale aj Windows telefónov. To je dobre, podstatné je však aká bude nakoniec používateľská skúsenosť.

Platí totiž môj ultimátny test diaľkáča: zatvor oči, zober ovládač a nastav hlasitosť, prepni kanál (pričom po pamäti odpočítaj vybraný), nájdi Mute alebo všetko vypni.

Ako to bude s palcom na dotykovej obrazovke? Je možné, že Logitech investoval do prekvapivého ovládacieho rozhrania? Tak na toto som naozaj zvedavý.

A maličká otázka, či sa zlepšilo rozhranie a fungovanie ovládacieho softwaru pre desktopy na konfiguráciu ovládača. Aj tá tu je…

Musel som sa totiž smiať. Logitech rovno ponúka prenesenie konfigurácie Harmony One. Takže vie, koľko sme sa s tým natrápili…

Počkajte si ale na moju blížiacu sa recenziu diaľkáčov Logitechu, pochopíte ako premýšľam.

Môže sa Vám ešte páčiť...