Jednoduchý jailbreak iPhone 1.1.2 OOB

Podrobný anglický návod z iPhone Hacks od iPhone Atlas som preložil do slovenčiny. Postup som osobne neoveril ani nepoznám nikoho, kto by ho potvrdil – zároveň prosím o skúsenosti.


Postupujte nasledujúcimi 23 krokmi od iPhone Atlas:
# stiahnite iPhone 1.1.1 firmware/balík a po stiahnutí sa uistite, že má príponu.ipsw a nie .zip. Premenujte ju pokiaľ je to potrebné (správne pomenovanie je iPhone1,1_1.1.1_3A109a_Restore.ipsw),
# uveďte iPhone do _recovery módu_ (pridržte súčasne tlačítka sleep a home – v hornej časťi iPhone – dovtedy kým sa obrazovka nevyprázdni, potom uvoľnite tlačítko sleep ale nechajte pridržané tlačítko Home dovtedy kým sa na obrazovke nezobrazí ikona itunes a požiada o pripojenie USB káblom),
# spustite iTunes, pokiaľ ho nemáte. Zobrazí sa správa „iTunes has detected an iPhone in recovery mode” (iTunes detekoval iPhone v recovery móde,
# teraz nerobte restore iPhone,
# V iTunes vyberte iPhone zo zdrojov v ľavom stĺpci a kliknite na záložku „Summary“. Pridržte stlačený „option key“ (na klávesnici počítača) a kliknite na „Restore“. Vyberte stiahnutý balíček 1.1.1 a zobrazí sa chybová správa „1015“ oznamujúca chybu pri restore – toto je žiadaný stav,
# stiahnite iTunes 1.1.2 jailbreak od Conceited Software a uložte do novej prázdnej zložky na disku počítača,
# pokiaľ používate Mac, dvojkliknite na jailbreak.jar z obsahu balíčka uloženého v zložke na počítači. Na Windows dvojklikom spustite windows.bat. Kliknite na tlačítko “Boot from Recovery”. Táto operácia prinúti iPhone opustiť mód recovery,
# tento proces potrvá niekoľko minút. Nezobrazuje sa žiadny indikátor vykonávania ale naozaj to pracuje – na konci práce obrazovka iPhone sčerná a prístroj sa vypne. Teraz môžete pridržať tlačítko power na niekoľko sekúnd pokiaľ sa prístroj nereštartuje. Pokiaľ sa desať minút nič nedeje – (svieti obrazovka recovery s ikonou iTunes a USB káblom) – skúste odpojiť iPhone a znovu pripojiť (USB kábel),
# uvidíte obrazovku “Waiting for Activation” ale iPhone nejde aktivovať,
# presuňte sa na oblokovanie vášho iPhone a spustite Safari,
# prejdite na web www.jailbreakme.com,
# choďte na tejto stránke na jej spodok a tapnite na “Install AppSnapp.”,
# mali by ste uvidieť správu “Downloading Programs” a zobrazí sa indikátor priebehu,
# na konci tohto procesu bude váš iPhone jailbreaknutý pod firmware verzia 1.1.1 ale ešte nie je možné telefonovať (telefón je locknutý),
# presuňte sa na odblokovanie vášho iPhone. Uvidíte ikonu „Installer“ na úvodnej obrazovke a tapnite na ňu,
# tapnite „Install“ na spodnej časti obrazovky a potom tapnite „Tweaks 1.1.1“,
# narolujte nadol na balíček s menom „OktoPrep“ a tapnite naň, potom tapnite tlačítko „Install“ napravo hore v rohu,
# v iTunes, vyberte svoj iPhone zo „source lift“ na ľavej strane. Budete upozornení na obnovenie vášho iPhone zo zálohy, môžete ho urobiť (stlačením tlačítka „Continue“), potom ako sa váš iPhone rebootne a znovu skúsi (a neúspešne) sa aktivovať,
# s tvojim iPhone vybran7m v ľavom stĺpci kliknite na tlačítko „Summary“ v hornej časti okna. Uvidíte správu začínajúcu na „“A newer version of the iPhone software is available (1.1.2).
[…]” Kliknite na tlačítko Update (not Restore).Váš iPhone sa updatuje na 1.1.2 a eventuálne aktivuje v iTunes,
# [na konci procesu môžete dostať chybovú správu indikujúcu, že iPhone nebol obnovený (neprebehlo restore) kvôli chybe „Error 1602“ alebo podobnej. Aj tak, nasledujte inštrukcie v dokumente Knowledge Base article na reinštaláciu itunes. Potom, bohužiaľ, musíte začať celý proces odznova],
# po nainštalovaní firmware 1.1.2, sa Installer odstráni z vášho iPhone – to je normálne,
# choďte naspať do zložky so Conceited Software a znovu spustite jailbreak.jar na Mac alebo windows.bat na Windows. Tentoraz, zvoľte „Install SSH option” a potom stlačte tlačítko “Jailbreak”. Tento proces zaberie niekoľko minút – nevykonávajte v iPhone žiadne operácie počas tejto doby,
# Váš iPhone sa niekoľkokrát rebootne. Keď budete hotoví, aplikácia Installer môže teraz byť na obrazovke a IPhone je správne aktivovaný. Overte si to na vašej „Applications page“ použitím aplikácie Installer.
Preložené a _zatiaľ neodskúšané_ a nečiní si to byť naozaj najjednoduchším postupom.
Upozornenie: toto nie je postup s odblokovaním na ľubovoľnú SIM. Naďalej nebude možné s iPhone použiť inú ako „povolenú“ SIM.

Môže sa Vám ešte páčiť...

22 komentárov

  1. tiso píše:

    Technická: prečo máš ten zoznam bodov robený cez:
    ……
    a nie cez:
    …… ?

  2. tiso píše:

    ešte raz, ukončovacie značky si predstav: prečo ol li ol li a nie ol li li li?

  3. rony píše:

    jasne uz mi to doslo, prerabal som to do formatu textile, cosi mi uslo

  4. bolek píše:

    Jeee, to si pre mna urobil? Dikes
    Ale oprav si tych 23 krokov. Ved tam je iba jeden;-)

  5. ehmo píše:

    mno, jaillbreak je stary uz nejaky ten cas a funguje, avsak ti je absolutne zbytocny, kedze s tym nic nevyriesis :)
    nejake odkazy
    http://modmyifone.com/wiki/index.php/Unlock_the_iPhone_1.1.2_%28Upgrade%29
    http://unlockediphoneforsale.com/2007/11/iphone-firmware-v112-out-already-jailbroken/
    http://www.winandmac.com/mobile/iphone/macfirst-ultimate-guide-unlock-iphone-112/
    a trosku diskusie s clovekom ktory sa postaral ako prvy o odblokovanie iphonu
    [ 21:39:59 ] [ ***** ] The new ones are unlockable yet.
    [ 21:40:05 ] [ ehmo ] because?
    [ 21:40:05 ] [ ***** ] Unless you wanna go the TurboSIM route.
    [ 21:40:20 ] [ ***** ] Well because of a new bootloader which won’t let people patch the baseband.
    takze asi tolko, ak ma niekto blizsie otazky tak ma kludne vyhladajte
    http://blog.synopsi.com

  6. rony píše:

    [5] :-) citaj moj predosly clanok na podobnu temu :-)
    prelozil som iba JEDEN postup konkretne k Jailbreak. Nie k unlock. Ak mas blizsie otazky, kludne sa spytaj :-)
    Poprosim ta osobne: odkazy pis vo formate textile! DAKUJEM!

  7. ehmo píše:

    celkom by ma zaujimal ten unlock ktory pre iphone 1.1.2 neexistuje. preto som sa pytal aky ma pre teba vyznam jailbreak, teda konkretne vyuzite. tie linky som postol schvalne, ze by si videl nejake dalsie informacie.

  8. rony píše:

    [7] na 1.1.2 OOB neexistuje unlock. Riesenie je jedine v TurboSIM, o tom som pisal v „predoslom clanku“:http://spravodaj.madaj.net/view.php/2007/12-apple-trochu-vylepsil-iphone-a-zaroven-stazil
    postup je:
    1. jailbreak
    2. aktivovat
    3. unlock
    Body 1. a 2. su mozne u vsetkych iphonov.
    Unlock len u starsich, co uz nie su v predaji v apple store. Predavaju sa uz iba 1.1.2 a oznacuju sa OOB. Ak v nich chces pouzit lubovolnu SIM, tak jedine TurboSIM (postup je tiez dostupny).
    Prvy tvoj link nie je pre 1.1.2 OOB ale pre starsie iPhone, ktore si niekto upgradol cez itunes.
    Druhy link je oznam o jailbreak, co je vlastne to, co vidis tu v clanku.
    Vsetko je koniec koncov v „tom mojom clanku“:http://spravodaj.madaj.net/view.php/2007/12-apple-trochu-vylepsil-iphone-a-zaroven-stazil zhruba popisane.
    Postuj si link ak chces, ale vyuzi na to FORMAT TEXTILE. vyzera to potom takto ako v tomto komentari.
    Ver mi, ze informacie SLEDUJEM hodne intenzivne. Vacsina su len rozne webove fora, kam sa dostavaju stale tie iste sady informacii, takze je vlastne jedno, ktore forum prave sledujes :-)
    Tak alebo onak: sucasna situacia je:
    SW unlock pre 1.1.2 OOB neexistuje. Posledne spravy hovoria o teoretickych exploitoch pre najnovsi bootloader, ale ich realizacia este neexistuje.
    Mozeme cakat ale pochybujem, ze pre 1.1.2 OOB niekto nieco urobi najma ak prichadza zrejme 1.1.3

  9. ehmo píše:

    Moment :)
    Linky som postol len pre zaujimavost tvoju, nesledujem fora vobec, su tam vzdy informacie velmi neskoro. TurboSIM je, kedze si postup asi cital, velmi neprijemny a zlozity pre beznych ludi.
    Som rad ze to sledujes, ja prakticky vobec nie, len sa pohybujem na rovnakych miestach s ludmi ktori sa postarali o prvy unlock a tak ma napadlo, ked som prisiel na tvoj blog.
    Neboj linky uz pastovat nebudem, nejak sa mi nechce studovat system. Hej tiez som cosi zachytil o novom fw, boja sa skoreho odblokovania, ktore uz chlani ohlasili asi 15x :)
    chcel som sa spytat, ten send button je dosti nevyrazny, verim ze si to robil ako zamer, nerozmyslal si o zmene a vacsom zviditelneni?

  10. rony píše:

    [9] ja chapem, ved som k nim poznamenal, ze prosim o ich formatovanie formou TEXTILE!!!!!!!!!
    Koho zaujimaju bezni ludia pri TurboSIM? Ja nerobim sluzbu ludstvu ani nespekulujem ci je nie je vhodny turbosim. je to komplikacia, neni ine riesenie, tak ho bud akceptujem alebo nie. netahaj mi sem beznych ludi prosim. :-)
    a sam si copypastol ich vyjadrenie, ktore vsetci uz v anglofonnych forach omielaju tisickrat – jedine riesenie je turbosim. to sa s nimi ani nemusim bavit.
    nerozvijajme temu Unlock, mam toho vazne dost, ked sa prehrnam forami s tisicmi otazok „kupil som si iphone, UNLOCK uz je?“.
    posledna otazka: to je IQ test nie demonstracia pristupnych formularov. = je to tak zamerne, ziadane a CHCEM to tak mat. Kto cez to neprelezie, ma smolu. (A ja pokoj).

  11. ehmo píše:

    hehe s tym IQ testom je to zabavne a celkom prijemne :)
    mnou, clovek co si kupi iphone ho asi LOCKED mat nechce.
    hej no, ked nepises pre beznych ludi tak ok, mal som pocit ze by si mohol podotknut aky zlozity je turbosim a o co ide, bolo by to pridalo trosku zaujimavosti.
    hej no to vyjadrenie je sice omielane, no vzdy ho mam rad od kompetentnych. som zvedavy ci sa im konecne podari zlomit break do konca roka.

  12. rony píše:

    [11] snazim sa vyhybat moznosti, pri ktorej hociktory priselec povazuje formular za vyzvu prejavit plody svojho chudobneho myslenia. Preto mu davam zlozitejsiu ulohu, k vyrieseniu. Vsetci, co sem chcu pisat k veci, prvotnu prekazku prekonaju. V nejakych starych prispevkoch som to uz vysvetloval :-)
    Chapem, ze chcu mat ludia odomknuty telefon. Lenze uz samotny postup vylucuje „pohodove“ riesenie. Takze uz jailbreak je rovnako zlozity ako postup s TurboSIM. Tomu sa ale proste nevenujem :-) clanok je JAILBREAK a IBA preklad ineho clanku. Nerobim osvetu :-) a nevyzyvam ludi, aby si kupovali iPhone a toto robili :-)
    Podla mna sa nepodari – prichadza zrejme 1.1.3 a Apple proste updatuje vsetky telefony co su v predaji.

  13. ehmo píše:

    hej ten formular si vysvetlil dokonale a velmi sa mi to paci, skvely napad
    takto, zakulisne info su taketo
    1.1.2 je unlocked, problem je ze nie je mozne „out of box“. neviem ci si sa venoval tomu ako sa robi unlock, je to celkom fanaticky postup.
    apple vedel vzdy ako zneprijemnit zivot ludom, o to viac je to zabavne. uz som mal v rukach desiatky iphonov ktore boli odpredane, najskor som mal chut si jeden nechat, ale dnes ked su tak strasne rozsirene nie su pre mna zaujimave. takze momentalne n800 a n810, pockam si na androida ktoreho prasknem do HTC a budem jedinecny :)

  14. rony píše:

    [13] pri unlock 1.1.2 zalezi ci je OOB alebo upgradovany. To uz som vysvetloval. Ci existuje unlock na OOB, to pochybujem, ako som uz pisal v predoslom clanku (cital si?) tak problem unlocku nie je len v 1.1.2 ale aj v modemovej casti a bootloaderi. A bootloader nikto funkcne neluskol.
    Cize netreba sem pliest telefony, ktore si niekto kupil s 1.1.1 alebo starsim a dodatocne upgradol na 1.1.2 – pretoze tie su rovnako unlockovane ako keby sa neupgradovalo :-) Pretoze downgrade 1.1.2 OOB aj upgrade mozny je – ved je to sucast jailbreak.
    Ja cakam na iPhone pre mna a uvidime.
    Uz sa opakujeme, su to notoricky zname fakty predsa.

  15. ehmo píše:

    hehe tam je aj iny problem, 1.1.2 original je velmi pekne spravena, pri odstraneni verifikacneho kodu sa zaroven odstrania odvolania na exity a tym sa uplne znefunkcni cely OS. nie necital som, neni zapotreby, hovoril som o priamej 1.1.2 a nie o upgradovanej. dalsi pokus co som videl bol prepisanie fw z 1.1.2 na 1.1.1 ale softwarovo to uz asi mozne nie je, alebo sa im to proste nepodarilo.
    nateraz out of box technika pre automatizovanie unlocknutie iphonu neexistuje, uvidime neskor. inak k tomu 1.1.3, osobne si myslim ze uz moc uprav apple neurobi, nie je to kam upravovat, cize to dopadne ako starforce pre hry, niekto to najde riesenie a viac uz nic neurobia bez hw zmien
    hehe, snad s nim budes spokojny

  16. rony píše:

    [15] preto moj 1.1.2 OOB, ktory budem mat o par dni, budem riesit znamymi postupmi a na konci do toho pojde TurboSIM. Tak ci tak to chce kopec stastia :-) Dnes je na programe vyhradne 1.1.2 OOB, kedze sa predava iba ta.
    Rozhodne treba rozlisovat nielen ze je to „1.1.2“ ale aj verzie FW, modemu a bootloaderu :-) 1.1.2 OOB je takmer vyhradne novy modem, novy fw aj novy bootloader.
    Tieto veci su dostatocne popisane na webovych forach. Ja naozaj IBA publikujem PREKLAD. Fyzicky to skusat budem o par dni a tiez budem potrebovat stastie a kazdu dobru radu :-)))

  17. ehmo píše:

    ja som ta neobvinoval ze si si to vymyslel :)
    drzim prsty, ja uz mam pokrk iphonov, par shootov
    !http://obrazok.eu/files/pzx6abozuv19gftvn2fq.jpg(Iphone 1)!
    !http://obrazok.eu/files/y4bdfg70vcorki0d8a9z.jpg(Iphone 2)!
    !http://obrazok.eu/files/9ii31o41w1h6ulputfxu.jpg(Iphone 3)!
    !http://obrazok.eu/files/ccnxyuzu5ugx7bdythb3.jpg(Iphone 4)!
    !http://obrazok.eu/files/eon6x11qah83x4logs0y.jpg(Iphone 5)!
    !http://obrazok.eu/files/himd84sgzj32azzu66tj.jpg(Iphone 6)!
    !http://obrazok.eu/files/b00u2jkincutbgtbpg7q.jpg(Iphone 7)!
    !http://obrazok.eu/files/fmbtelbsi26k0cfskaao.jpg(Iphone 8)!
    snad je ten textile ok, vyuzil si zvlastny sposob formatovania, este by bodol link na help, ale je to dalsia vec ktorou clovek asi musi prejst :)
    kazdopadne daj vediet ako si spokojny s iphonom

  18. ehmo píše:

    hups, tak to som nechcel, chcel som tam dat link, az teraz ma napadlo ze to spravi obrazok, ak mozes tak to zmen alebo zmaz

  19. rony píše:

    [18] uff, obrazky :)
    no jo, keby som vedel skor, tak beriem :)))
    takto sa musim trapit s 1.1.2 OOB :)

  20. ehmo píše:

    som myslel ze by si z tych obrazkov urobil len linky, ale neham to na teba :)
    jo no vsak ked budes chciet, este cosi bude
    ja som pevne rozhodnuty ist do androidu, videl som neskutocne shooty ako nakodit zakladne funkcie v jave, je tam python support, co znamena ze si mozes v podstate lepit akykolvek language z tych aplikacnych pre linux. som uchvateny, kedze teraz mam n800 a n810 co je maemo (debian), len tam to je uz trosku zlozitejsie

  21. rony píše:

    n810 vcelku chapem :-) a android tiez. aj ked javu uz nie :-))

  22. ehmo píše:

    hm, javu nemusis. vdaka python patternu dokazes nacitat akykolvek language ktory zvlada hard aplikacie (teda nielen soft [php, javascript…] (web)) a tak mozes kodit vlastne v comkolvek aj ked najlepsie je pouzivat c kvoli velkosti a rychlosti, python kedze uz tam mas core, javu aj cez vm tusim, este som toho moc neskusil kedze som velmi vytazeny ale som v debug teame androidu co je celkom fajn citat commenty
    „A first hand look at building an Android application“:http://www.youtube.com/watch?v=I6ObTqIiYfE