Tipy na darček

Pre technoida sa vždy niečo zaujímavé nájde. Takže poďme premýšľať, čo by mohlo byť skutočným prekvapením pre geeka. Ak vôbec má niekoho blízkeho, živého človeka, ktorý je schopný rozpoznať, čo konkrétne ocení. :-)

Je ultrafanúšik zeleného smetiaka alebo Apple ovca?

Túto otázku musíte mať jasnú, inak váš darček pochopí buď zle alebo sa bude k darčeku správať ako šimpanz v zoo k nájdenej peňaženke.

Telefón Samsung GALAXY S III: bezkonkurenčne najväčšia hviezda Androidových telefónov. Obrovský telefón s velikánskou obrazovkou. Pokiaľ zistíte, že váš geek sa na otázku k užitočnosti tabletov stavia negatívne a hovorí, že on nevie, čo by s tabletom robil, tak ste doma. Určite bude z SGS3 nadšený. Spravodaj vám o tomto telefóne napísal niečo viac v recenzií.

Samsung GALAXY Note 10.1 – tablet vylepšený o stylus a jeho funkcie. Je zvláštna odroda bežných Android tabletov, ktorý je Samsungom dovybavený o stylus ale aj vylepšenia samotného rozhrania. Je veľmi podobný mnou recenzovanému Galaxy Tab 2 ale má lepší procesor a inak vylepšený výkon. Vašeho geeka potešíte tabletom pokiaľ ho vidíte neustále držiac polorozpadnutý laptop kedykoľvek na neho pozriete. Ak na ňom neprogramuje ale iba „internetuje“, je zrelý pre tablet. A keby aj nie, do rodiny sa nakoniec ten tablet hodí.

Pre ženu, pokiaľ vôbec oceňuje geekovské darčeky bude možno vhodný Samsung Galaxy S3 mini. Avšak to mini znamená obrazovku veľkosti iPhone!

Čo ak je skôr priaznivcom Apple?

Zožeňte mu iPhone 5. Aktuálne je ešte stále nedostatkový a jediná dilema je rozhodnúť sa pre farbu. Vo všeobecnosti sa ľudia zhodujú, že lepšie vyzerá tmavá verzia. Kapacitne sa rozhodnete rovnako rýchlo. Pokiaľ už máte iPad, stačí aj 16GB telefón. Ak však váš geek celé hodiny travi na sluchátkach počúvajúc hudbu, popremýšľajte nad 32 GB.

Za menšie peniaze môžete kúpiť ako darček tie nové sluchátka. Sú síce predávané k iPhone 5 ale dajú sa kúpiť samostatne a hlavne – sú lepšie ako doterajšie a fungujú samozrejme aj so staršími iPhone.

Ak má váš geek starší iPhone 3GS, poteší ho určite aj lacnejší iPhone 4S.

Kúpa iPadu do rodiny je vždy istota výborného využitia a tutovka ako darček.

Máte doma Mac? Nemá Trackpad? Kupujte, je to skoro istota, že sa hodí.

Drobnosti pre Apple veci nájdete aj na dx.com – tam sú darčeky, ktorých môžete nakúpiť aj desať a máte istotu, že budú k niečomu. Najmä rôzne káble, prepojky, obaly, ochranné nálepky.

Môže sa Vám ešte páčiť...