iPhone za 500 eur – no neber to! Vážne, neber to!

Neustále počúvam argument „v konecnom dosledku by ten pausal aj tak mal, tak preco neusetrit na telefone?“ Vážne?

iphone-orange

3G Paušál 500, mesačne 75 eur, telefón za 79 eur.

Nepočítajme len obdobie 2 roky, iPhone kľudne vydrží 3 roky. Ja ho mám už tak dlho. Za podstatné: neporovnávajme rozsah služieb. Povedzme, že by sme vydržali neSMSkovať, stačí do 60 minút v rámci paušálu, potrebujem pol gigabajtu na dáta. To nie je síce pre človeka, ktorému telefón zarába ale naozaj študent potrebuje súkromne hentaký paušál?

Za tie roky zaplatím 2800 eur. To som vymyslel, čo? Ok, za dva roky? 1900 eur.

Ok, koľko mesačne by som musel platiť bez uväzku, aby som dorovnal cenou ten krásny paušál s lacným iPhonom? 58 eur mesačne. A ešte stále by som si mohol kupit iPhone za plnu sumu 700 eur.

Rony, ty šmejd, podvádzaš. Ten paušál je pre zazobancov. Tak ok.

Nekonečno 3, mesacne 34,99 eur a iPhone za peknych 505,00 eur.

No kto mi dnes da 200 eur? BERIEM!!!

Takže tri roky? 1765 eur. Dva roky? 1345 eur.

Koľko mesacne by som mohol platiť bez uväzku, ak by som si kupil iPhone za plnu cenu? 29 eur pri troch rokoch používania. Na dva roky by som si mohol vybrat platenie telekom sluzieb do 27 eur.

Mesačný hlasový a dátový paušál za 15 eur

Asi 60 minut paušál. 7 eur je za data. Kolko miniem spolu s iphonom?

iPhone je za 700. Za tri roky 1240 eur. Za dva roky 1060 eur. Samozrejme, ak sa drzim a neposielam SMSky. Preto mam totiž ten dátový paušál.

Podotýkam toto: toto funguje pre ľudí, ktorí sú nespokojní s cenami telekomunikačných služieb ale zároveň podliehajú pocitu, že dotovaný mobil je argument „tak prečo neušetriť“. Nefunguje to na ľudí, ktorým telefón zarába (hlavný pracovný nástroj), u nich nemám predstavu, no aj u nich musia platiť jednoduché ekonomické pravidlá, no nakoniec u nich prevažuje jednoduchosť – platia rovnakú sumu aby nemuseli špekulovať s nákladmi a strácať čas. Lenže títo ľudia nepíšu do internetu „prečo neušetriť na telefóne“.

via forum.iPhone.cz

Môže sa Vám ešte páčiť...