iRig: tak čo?

Od počiatkov môjho nahrávania mám problém pochopiť fištrón majstra zvukára. Ani za boha nie som spokojný s nahrávkou. Tak som najskôr skúmal web, či to nebude mikrofónom. Tam vznikla moja predstava kúpiť si mikrofón pripojiteľný k iPhone. A stalo sa. Mám iRig.

Tento článok je nahraný aj ako podcast, prehrávač je pod obrázkom!

irigmic_6043_2_flat

[display_podcast]

Čakal som, že pribaľovanú FREE appku budem používať. Veď to poznáte, muzikanti robia veci muzikantom, tak to robia dobre a tak.

Lenže tá FREE PEEEEEEEEEEEP. Je to len reklama na nákupy akejkoľvek idiotiny ako je len možné vymyslieť. Čakal som, že sa firma predávajúca nahrávací hardware dobrovoľne nepošle do pekiel. A napríklad mi umožní plne kvalitnú nahrávku POHODLNE preniesť do počítača.

iphone_vert_irigrec

Najskôr sa skrýva za rôzne „kúp si ma ak chceš toto“. Odoláš.

Potom ti vŕta v hlave. Doteraz si si to posielal mailom, in app emailového exportu je zadarmo. Vyskúšaj. Ok, lenže nič okrem „stredná“ kvalita to nepošle.

Tak skúsiš, reku možno vážne vymysleli NORMÁLNY prenos v sieti. Nie. Je to webserver v iPhone. A naviac zmrdaný horšie ako… ja neviem… Vo Firefoxe sa zobrazí HTML zdroják miesto webu. V Chrome to ani nenabehlo. Kým sa to v iPhone preberie k životu, tak sa učakáš k smrti.

FTP? Naklepem tam teda IP adresu Synology, vyrobím mu extra konto, zapíšem názov zložky. Z počítača sa tam dobúcham do pár sekúnd. Kýám píšem tento text, tak sa v appke točí koliesko a potom zaplače, že Login failed. A to môžem LEN jeden FTP? Z pódia ste spadli?

Našťastie aspoň priamy export na SoundCloud ide. Aj keď mám pocit, že práve tam by som mal exportovať skôr zostrihané veci ako surové záznamy. Lenže trošičku dlhšiu nahrávku, v rozsahu tohto textu to na SC rve niekoľko dlhých minút.

No a nakoniec zistíš, že z SC si to stiahneš v tom ochraňovanom WAV, ktorý si z appky musím iba dokúpiť. Idioti.

Pre kristove rany.

Všetko opačne. Čo by malo ísť, nejde, čo je nelogické to funguje.

V tomto rozpoložení nemám chuť na žiadne inapp dokupovanie. Dokonca ani nekúpim plnú verziu aplikácie.

Mikrofón samotný obsahuje držiak so závitom. A ani posranú trojnožku k tomu nepridali. To ma snáď z toho všetkého serie najviac.

Vážne ale úplne vážne by som čakal, že mi to ten proces nejako uľahčí. Napríklad tým, že po ukončení nahrávania len na niečo ťuknem a prenesie sa to na moje „zvolené“ obvyklé miesto. Ale hlavne bez neustáleho vyberania KADIAL, ČO, V AKEJ KVALITE. Nech o tom ani neviem ale tú nahrávku nech len mám v počítači. Podľa mňa najlepšie ešte lepšie rovno v mixovacom programe čojaviem GarageBand.

IK multimedia, to by ste mohli zvládnuť a dokonca aj bez tých idiotských inapp ponúk. Kúpil som si mikrofón, dajte mi k nemu appku, ktorá ma NEOTRAVUJE.

Môže sa Vám ešte páčiť...