Veštci svojich vlastných technológií: Blackberry

Veštci v technológiách sú buď fantasti maľujúci nereálne (ešte) prístroje. Alebo sú to predpovedači úspechu, zániku. Pokiaľ svoje vízie sprostredkúvajú komentármi na živě či v novinových článkoch, nestoja za pozornosť.

playbook-3

No niekedy si pustia ústa šéfovia firiem a potom im je dávaná náležitá pozornosť – veď on musí niečo vedieť zo zákulisia!

Grotesku spustí ak sa pustí do predpovede šéf technologickej firmy a jeho predpoveď sa týka čohosi, čo predáva. A naviac ak veští zánik.

To urobil pán CEO Blackberry. Viete, on predáva svetu čosi ako Playbook. Čo je tablet. No a tento pán predpovedá zánik tabletov do piatich rokov.

„Za pět let podle mne nebude důvod vlastnit tablet,“ řekl Heins ve včerejším rozhovoru na konferenci Milken Institute v Los Angeles. „Možná něco s velkou obrazovkou v pracovně, ale ne tablet či něco podobného. Tablety samotné nejsou moc dobrý obchodní model.“

Možno by stálo za vysvetlenie, že zrejme myslel ich neúspešné tablety. Len sa mýlil v tom, že až o päť rokov. Ľudia nemajú dôvod vlastniť Playbook už teraz. Nevymyslel im totiž fukčný obchodný model.

Čo myslíte, zaradí sa medzi chybné predpovede?

via jablickar.

Môže sa Vám ešte páčiť...