Downloader pre Mac OS X

Všetci poznajú jDownloader a prakticky nič iné nečítam len toto. Trochu je to únavné čítať v situácií, keď tento software nie je to najlepšie, čo by ste si mohli predstaviť. Aká je ale situácia?

downloading

jDownloader je univerzálny software napísaný bohužiaľ v jazyku Java. Má teda rovnaké rozhranie v linuxe, Windowse či OS X. To je samo o sebe katastrofa. Druhá vec je, že štartuje nesmierne pomaly. Naviac tento program opäť robili nadšenci. Zaľúbení do rozhraní, ktoré musia povinne pripomínať jadrovú ponorku. Ani boh nevie, kde všade ešte ide umiestniť nejakú kolónku s číslami, prepínačmi. Nie som taký maniak, aby som to chcel zvládať.

Toľko k motivácií hľadať aj nejaké iné programy. Je to ťažké a o to ťažšie, že mám aj niekoľko podmienok.

Funkčné – program musí fungovať, musí mať buď stabilnú poslednú verziu bez potreby rozvoja alebo aktívny vývoj. Veľká časť vyhovuje dokonca aj keď inde pohoreli.

Podpora premium účtov známych filehostingov – toto je najslabší bod, prakticky nikto okrem jDownloader nevyhovuje podľa ideálnej predstavy. Čakal by som, že si uložím premium účet a pri ďalšom použití linku z takého filehostingu už sa nemusím opakovať. Vie to jDownloader a viac už poriadne nikto.

Príjemné rozhranie – v podstate čokoľvek iné ako jDownloader

Akí sú kandidáti?

Rapget Mac: veľmi rýchlo vybavený. Ukončený vývoj, podpora pár
filesharingov, vospolok k ničomu. Ani neskúšajte.

Folx: otravný debil. Nefunguje ale zadrátuje sa do rôznych kontextových ponúk ale nedá ani najmenšiu použiteľnú funkčnosť.

Progressive Downloader: funkčný, podporovaný, naviac aj pekné rozhranie, no skončil v tom, že podporuje snáď päť obskúrnych filehostingov a nedopátral som sa možnosti ich rozšíriť. Nepoužiteľný.

Speed Download a jeho brat Lite: nedúfajte, že Lite bude zadarmo. Rozdiel je totiž napodiv v tom, že veľký brat má čosi naviac oproti podpore filehostingov a to prakticky ani nebudete potrebovať. Takže vlastne Lite je to, čo by ste hľadali. No je tiež platený. Podporuje však aj bežne používané filehostingy s premium účtami. Nejako sa mi ho nedarí presvedčiť k tomu, aby si premium účet pamätal a nemusel by som ich znovu a znovu vkladať pre každú sadu adries.

Nakoniec som však prišiel na to, že do záznamníka pre heslá premium účtov treba URL servera dať miesto www s hviezdičkou, lebo skutočné URL na sťahovanie sa MENIA.

Rozhranie Speed Download je však ideálne, zapadne do prostredia OS X.

Odradí však problémami s podporou pre Mountain Lion, nenašiel som v čom.

Záver

Zostali dve voľby:

1. zmieriť sa s jDownloaderom
2. kúpiť si Speed Dowanlod

Počkať na drahých čitateľov, ktorí majú konzistentný písomný prejav a dokážu poskytnúť relevantné informácie o ďalších alternatívach.

Môže sa Vám ešte páčiť...