EverDock od FŪZ Designs

Koncom roka ma zaujal projekt z Kickstarteru a kedže už zjavne bol podporený mnohými ľuďmi a výrobu mali rozbehnutú, tak som sa rozhodol objednať si ho.

everdock-farby

S farbami som chvíľu bojoval a vyhrala hliníková klasika identická s povrchmi aké teraz používa Apple pre prvý a Druhý dock dostal zlatú farbu. Kupoval som teda Combopack obsahujúci EverDock a EverDock Duo.

combo_pack_image_1024x1024

Tesne po silvestri sa už začal hlásiť zo sledovania zásielok pohyb. Bol som netrpezlivý, ide o veci pre mňa súkromne. Zástupca Fedexu na Slovensku však nedokázal niekoľko dní zásielku doručiť (pretože nemal na mňa telefón) až kým som sa neozval a nedoriešili sme termín doručenia.

Na to, že je to zdanlivo amatérsky Kickstarter je výrobok extrémne dobre spravený. Balenie je profesionálne, nápaditá krabička. Možno nie tak premyslená ako balenia vecí z Apple ale to až tak neriešme.

Stojany sú masívny jediný monoblok. Spodná strana má superpriľnavý povrch, ktorý ste si všimli vo videu.

Tajomstvom je teda naozaj len veľmi kvalitné „prisatie“ docku k povrchu. To si môžem riadiť aj tým, že ponechám časť povrchu „prelepenú“. Avšak v prípade káblov Lightning je vhodné krycie papieriky odstrániť a dock potom drží ako pribitý. Vážne.

Filozofiou docku je totiž to, aby pri vyberaní zariadenia stačila jedna ruka a dock „nešiel“ s mobilom.

Druhým charakteristickým bodom je snaha byť dockom na „všetko“, čo máte a budete mať.

Zčasti je to vyriešené tým, že nemá konektory ale len „dieru“ na kábel. V balení sú síce káble ale len USB. Zrejme preto, že tie sa vyrábajú v rôznych formách a dizajnér takto obišiel tento problém. Diera v docku je zasa premyslená tak, aby sa dali použiť originálne káble iOS zariadení.

Široký dock konektor pasuje úplne presne a lightning má menšiu vôľu, ktorá ale súvisí aj s tým, že sa do zariadenia „zacvakáva“.

Ďalším bodom je odolnosť stojanu voči používaniu prístrojov s obalmi. Preto má „sedacia“ časť čiernu silikónovú vložku a keď prístroju vadí, jednoducho ju dám preč.

Predpokladám, že návrhári prispôsobovali rozmery už existujúcim zariadeniam. Na mieste preto bolo preveriť si to práve pomocou nového iPadu Air. Drží. Aj keď sprvoti som mal obavy ako sa to darí lebo akoby to „stálo“ len na konektore.

Bežné iPhony sú úplne v kľude. Jedno či majú tvrdé kryty, bez nich. V tomto EverDock plní svoju rolu.

Prečo som bral dva? Podporiť naozaj dobrý nápad. Lenže aj mi to tak vyšlo – na noc chcem mať telefón „nastojato“ kvôli jeho budíku. K tomu mám ešte aj dock k starému iPhonu z roku 2007. Nakoniec ale chcem prestriedať za iPhone 4 a už tu je problém s rozdielnymi káblami. Takže to vyriešil EverDock Duo.

K počítaču na synchronizovanie s iTunes mám zasa jednoduchý EverDock. Tam naozaj potrebujem „napevno“, lebo doslova ide len o dotankovanie mobilu a iPadu bez nejakých zložitejších sprievodných úkonov.

Čo na záver?

EverDock nie je jednoznačková či jednomodelová záležitosť a preto stojí za pozornosť. Po ére pokusov s dockmi z DX.com mám konečne vec slúžiacu svojej podstate.

Link do obchodu a nezabudni pre miestny Fedex pridať niekam svoj telefón. Niektorí menej zbehlí sa budú pýtať na poštovné. Cena v eShope je konečná a už so započítaným poštovným. Pekné od nich, že?

Môže sa Vám ešte páčiť...