Pokusný nákup neoriginálnych Lightning káblov

Môj pokus vychádza z informácií, že je problematické robiť neautorizované káble Lightning. Keďže od toho závisí aj reputácia rôznych tvrdení v diskusných fórach, je vhodne urobiť pokus. Naviac sa začalo hovoriť o tom, že iOS7 opäť znefunkčnil tie Ligtning káble, ktoré majiteľom ešte fungovali v iOS7. Zároveň preukázateľne klesol počet týchto káblov v DX.com.

lightning

V jednom z vlákien diskusného fóra sa však objavili linky na tovar vystavený na eBay. Uskutočnil som teda nákup, ktorý sa netvári byť objektívnou vzorkou, naopak. Vychádzam z odporučenia konkrétneho predajcu a otestovania hodnovernou osobou. Chcel som si teda potvrdiť najmä to, či dostanem tovar rovnakej funkčnosti a potvrdím si tak naraz niekoľko faktov.

Predajcu kľudne uvediem http://www.ebay.com/usr/digiplanet131 aj preto, že onedlho už nemusí ponúkať ten istý tovar. Objednával som presne tieto položky.

1. http://www.ebay.com/itm/151079503743?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

v skutocnosti vsak prisiel sice kratky kabel ale z jedneho USB idu von DVA kable jeden so starym 30pin a jeden s Ligthningom. Ten 30pin sa pri pokuse strcit i4 „rozobral“ (vnutro vybehlo z krytky), musel som ho poriadne zastrcit Lightning nabija iPhone 5S BEZ protestov a warningov! Zostane asi v penazenke ako zalozny aj ked ma stve, ze nedodal presne co som chcel, lenze kabel funguje ako ma.

2. http://www.ebay.com/itm/151136532844?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

len som si nevsimol, ze to su za tu cenu az 3 kable nie jeden :))) Su k neroroznaniu od original kablov Ligtning. Pravdepodobne len nejaky rozdiel v hrubke kabla samotneho. Tipujem, ze sa najdu spekulanti, ktori to teraz masovo nakupia a zacnu blbcom predavat ako originaly… podotykam, ze mna stali ledva jedno euro jeden kus!!!

Rovnako, pokus nabijat 5S bez protestov. Pokus synchronizovat v mac mini s iTunes opat bez problemov.

Lightning konektor ide presne s tym istym pocitom ako u originalu. Volnym okom je vidiet, ze kontakty su u originalu „cistejsie, ostrejsie zapustene v plaste“

Takze nateraz som VELMI spokojny, mam kablov DALEKO viac ako v skutocnosti potrebujem, oba nakupy som robil len z dovodu overit si stav trhu.

Môže sa Vám ešte páčiť...