Doplnenie úvahy o smartwatch

Začiatkom mesiaca som špekuloval na tému chytrodiniek. Dospel som k postoju, že problémom smarthodiniek je fakt, že sú elektronikou. Tá v tomto segmente starne a tým pádom sa nedá čakať, že dvojročné smartwatch budú výkrik techniky. Proste nebudú.

1417632279_thumb.jpeg

Uvazoval som, co by zo smartwatch spravilo nieco hodnotnejsie a trvacnejsie.

1. ako elektronika proste po dvoch rokoch beznadejne zostarne. a nejde o to, ze su to vlastne chytrejsie quartzy.

A mozno by sa to rozlusklo tym, ze by sa jadro hodiniek dalo vybrat a vymenit za novsie. HW upgrade.
Ak si totiz mam kupit 4000ove zlate smartwatch, tak ocakavam ich zivotnost 20 rokov.

Bohuzial toto cislo nikdy nedosiahnu. Takze aspon to predlzit, lebo navzdy integrovane creva su konecna.
Preto su vsetky smartwatche a to vratane opecovanyvh okruhlych proste smejdy, ktorym sa neoplati robit telo z uslachtilych materialov pretoze rolu sperku znicia svojou nefunkcnostou v dobe blizsej ako blizkej.

Tym nechcem hovorit o tom, ze som proti smartwatchom z uslachtilych materialov, no treba odkryt karty a hovorit na rovinu.

Bud to budu -nehodinky- a nech su plastove hocake najmudrejsie, budu to smejdy. Alebo to budu hodinky a potom budu okej ak mi vydrzia daleko viac ako dva roky. Ak ma to nezaujima, tak som specificka cielovka.

Pointa je, ze mali by vyrabat zvlášť telo hodiniek a vnutrajsok vymenitelny, takze novu generáciu HW dokupim, vymenim a frcim dalej. To je komcept, kde by som mohol kupovat tela hodiniek podla vkusu.

Viete si predstaviť tú zmenu?

Ja áno. Veď sa zamyslite. Aj dnešné hodinky sú robené týmto princípom. Vnútri sú obvykle viacmenej štandardizované strojky, ku ktorým výrobca hodiniek robí kompatibilné telo. Dokonca sa verejne vie model strojka.

Takže čo nové by sa vymyslelo? Vlastne nič. Samozrejme pre smartwatch by strojček bol trošku s inými parametrami, no som si istý, že ak by sa ujal koncept kompaktného jadra (strojčeka), tak by sa zrejme miesto elektronického vnútra vymysleli aj mechanické strojky. Mohol by som tak (preženiem) mať v tele Apple Watch automaty.

Prečo sa to nestane? Lebo ješitnosť a ochrana svojich „nehmotných“ práv. To je rešpektovateľné, nekritizujem to, je to konštatovanie situácie.

Už o pár dní sa dozvieme, čo že to Apple uvedie…

Môže sa Vám ešte páčiť...