Nebude 5 nevyhnutných aplikácií na nový počítač s macOS

Niekde inde radia novým používateľom Macu nasledovné aplikácie.

#5 VLC Media Player
#4 Dropbox
#3 CCleaner
#2 1Password
#1 Alfred

Ja však radím: Ani jedno!

Dlhšia rada: nepotrebujete žiadne zoznamy, na počítač si dajte len to, čo presne viete, k čomu je a že to naozaj budete potrebovať. Neriaďte sa zoznamami, ktoré vám predhadzujú a neinštalujte všetko z nich zaradom. Práve tento zoznam je z tých, čo obsahuje skoro všetko nepotrebné. Pochybujem, že nájdem desať majiteľov macov, čo majú všetkých päť. Pokope.

VLC Media Player

Je len jeden z mnohých skvelých prehrávačov video formátov, ktoré zrovna nie sú systémom dokonale podporované. VLC je taká legenda, no ak nie ste jej fanúšik, tak práve tu a teraz nemusíte presedlávať.

Dropbox

Keď ho nepoužívate teraz, tak s príchodom nového počítača snáď nezačnete.

CCleaner

Čistidiel systémov je tu toľko, že zrovna tým nezačínajte. Obvykle sú to nemotorné veci, ktoré takmer nikdy nesplnia zázračnú úlohu uvoľniť kvantá gigabajtov. Obvykle samy od seba neurobia vôbec nič.

1Password

Na rovinu: som dlhoročný majiteľ tohto šifrovaného úložiska hesiel, prístupov, informácií. No po príchode Kľúčenky do macOS je drvivá väčšina z funkčnosti dostupná rovno v systéme. Na šifrované úložisko pristúpte ak pocítite potrebu ukladať aj viac než heslá k webom.

Alfred

Netuším ako som mohol prežiť dodnes s macom a nevedieť, čo vôbec táto vec je.

Moja rada je, rozbaľte si nový mac. Začnite ho používať. Hľadajte ako vaše doterajšie potreby splní buď samotný systém alebo sa zdôverte na používateľských fórach čím riešiť to alebo hento, čo dokážete aj opísať ako svoju potrebu.

Koniec hlásenia.

Môže sa Vám ešte páčiť...