WWDC 2017 keynote: dojmy

Podľa mňa ľudia ľahšie príjmu iMac Pro ako Mac Pro. Bude zháňka po čiernej klávesnici a čiernej myške. Vylepšenia iMacov asi dobré ale je to u mňa druhá možnosť ak nepreberú mac mini. Veľké iMacy nezlacneli. Macbooky sú mimo mňa ale vidieť, že na ne tlačia najviac.


iPad s 10″ obrazovkou je pre mňa trefa. Nič iné ma ani nezaujíma, pôjde domov. Dvanástku som silne zvažoval ale nakoniec som sa zľakol a zobral iPad Pro 9,7″. Takže toto ma zaujíma. Ešte viac bodov má iOS 11 na iPade, to vyzeralo hodne dobre. Až som sa zľakol, že uha…

iOS 11: tie viac panelové blbosti sú preč. Toto teraz je lepšie. K Siri sa nevyjadrujem, stále je to cielené do krajín, kde nežijem. Ubieha nám to, už sme nejakých pár rokov mohli spoznávať plné možnosti.

Apple Pay: platenie osoby osobe je nevyhnutný krok. Myslím, že koncepty platobných aplikácií sa musia začať meniť. Také tie uzavreté ibanking appky sú už trošku za zenitom. Musia asi zostať, no už mi vadí behať až dovnútra smartbankingu len kvôli zloženiu medzi viac ľuďmi. To sa dá vymyslieť aj priamočiarejšie ako spusti app, prihlás sa, nájdi menu, nájdi v menu povel, nájdi funkciu, nájdi číslo účtu, prenes číslo účtu, dopíš sumu. Nie QR kód je len záplata na tento bordel.

Reprák: bude vraj stáť pár sto eur, Pragmaticky? Bude to veľmi lacný Airplay reprák – tie terajšie slušné idú kľudne aj na 700 eúr. Takže ak bude stáť 350, tak si kúpim rovno dva. Tým pádom ma ani moc nenasere, že nevyužijem toľko to Siri i keď čakám, že reprák bude chápať Homekit hub.

Neviem, čo ešte ďalšie napísať. Za mňa dobré, malo ísť najmä o veci pre developerov, WWDC nie je produktová keynote.

Môže sa Vám ešte páčiť...