Po hurikáne na Floride je opäť spamoživo

spamLa Trine pekne analyzoval svoju došlu poštu a jeho dosiahnutý pomer nad 60 percent zodpovedá odborným odhadom. Ja pridávam komentár:
pokial mas tu istu adresu roky a navyse k nej niekolko aliasov, ktore su vseobecnejsie – take tie info, webmaster, postmaster… ci dokonca domenovy kos (co je prakticky kazda firemna domena s vlastnym SMTP), tak postupujucim casom proste podiel spamu narasta, ani nie ze by sa museli spameri cim dalej viac snazit ale proste casom sa dostavas do databaz dalsich spamerov a zaroven sa ti zvysuje pocet pouzitych adries, na ktore aj po ich zruseni samozrejme spam nadalej chodi.
Vzhladom k tomu ti mozem prezradit, ze napriklad za tychto podmienok je u mojej schranky s niekolkymi aliasmi ako webmaster, postmaster dochadza k 98 percentnemu podielu spamu pocitane ako pocet mailov.
Za spam povazujem aj jeho vedlajsie prejavy – nedorucenky ci upozornenia inych servrov.
Dovolim si upozornit amaterskych poradcov: filtrovanie spamu je len riesenim nasledkov, nie pricin. Riesenie pricin spociva v eliminacii dovodov pre vytvorenie spamovej zasielky potencionalnym spamerom a stazenie ich odoslania resp. vzniku laviny spamu. Tomuto problému sa venujem už dlhý čas, pričom od počiatku trvám na jedinom možnom riešení. Dnešným hitom je jedna z aplikácií tohto riešenia: DomainKeys. Iné návrhy sú podľa môjho názoru len chimérnou predstavou, ktorá je navonok atraktívnejšia ako skutočne užitočná.

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Filosof píše:

    Poslední dobou stahuju denně 25 zpráv a z toho je 15 SPAMŮ.. oproti minulosti se situace rapidně zhoršila.. :-\

  2. Jiří Bureš píše:

    A já bych dal k dobru starší odkaz http://blog.converter.cz/index.php?p=492 – je to k pláči.