Nové knižky k webdizajnu: Nielsen, Meyer, Staníček

Do knižnice a dúfam aj do hlavy pribudli tieto knižky:
* Jacob Nielsen a Marie Tahir: *Použitelnost domovských stránek;* na túto knihu sa teším („recenzia“:http://petr.vaclavek.com/article/413/Jakob-Nielsen-Marie-Tahir-Pouzitelnost-domovskych-stranek),
* Eric Meyer o CSS – *pokračujeme s kaskádovými styly profesionálne;* vzhľadom na recenzie som zvedavý na novinky, ide o doplnenie vecí o CSS („recenzia“:http://petr.vaclavek.com/article/239/Eric-Meyer-Eric-Meyer-o-CSS-profesionalne),
* Petr Staníček a kolektív: *CSS Hotová řešení;* podľa reakcií bude zrejme dobrou referenciou k CSS riešeniam („recenzia“:http://petr.vaclavek.com/article/419/Petr-Stanicek-CSS-k-okamzitemu-pouziti-hotova-reseni).
Pokiaľ usúdim, tak skúsim o knižkách niečo napísať.

Môže sa Vám ešte páčiť...

7 komentárov

  1. depi píše:

    Toho Jakoba Nielsena by som si precital aj ja. Cital som Steva Kruga: Don’t Make Me Think! a zaujimalo by ma ako vidi tuto problematiku Nielsen, ktory je uz v obore myslim podstatne dlhsie.

  2. Druhú knižku mám doma a úprimne, rovnako ako pri prvej knižke, aj tu som ostal mierne sklamaný. Rozhodne je to dobrá kniha (aj jedna a aj druhá), ale mne neučarovala. Ostatné dve knižky si chcem aj ja kúpiť ;-)

  3. rony píše:

    [1] velmi strucne povedane: Krug je vyskrtane esencium Nielsena pre ponahlajucich sa. Dost lahko sa porovnava Nielsenov Webdesign s Krugovym Think. Tie uz mam precitane.
    [2] Meyera som knizne necital, po prelistovani mam skor dobry pocit ale uplne bezpodmienecne som chcel Nielsena. Ostatne dve knizky je len presun informacii z hlavy na papier.

  4. dusoft píše:

    Neviem ci ma dnes zmysel kupovat knihu o XHTML, CSS alebo inych technologiach. Ta kniha je zastarala uz v dobe pisania.
    Namiesto oldschooloveho Nielsena odporucam Defensive design for the web od 37Signals.

  5. rony píše:

    [4] majú to v knihkupectve niekde v Bratislave a v českom alebo slovenskom preklade? Nie, však? :-) tak vďaka. u mňa je podmienka práve tu.

  6. dusoft píše:

    No, vidis, my ludia, co pouzivame ten internet, ci ako sa to vola, nakupujeme u Amazonu ;-)

  7. rony píše:

    [6] od rozhodnutia: toto beriem po navrat do kancelarie uplynulo cca 60 minut…