Filter textovej reklamy

Reklama sa obvykle vkladá „externe“ najčastejšie ako „kus“ kódu (javascript) a tak je pomerne jednoduché poštvať AdBlock nielen na bežné bannery (obrázkové, flashové) ale aj na boxy s textovou (kontextovou) reklamou typu AdSense.
Čo ak príde doba, že si ľudia začnú do stránok pchať reklamu bez týchto barličiek? Priamo do kódu?
Myslím, že ani potom nebude AŽ tak ťažké si otravné časti textu blokovať. Bude to však chcieť niečo ako „bonzovanie“ na „centrálu“.
Mohlo by to fungovať takto: označíte otravný kus textu, v kontextovom menu zvolíte povel „Blokovať“ a rozšírenie prehliadača si to „zapíše“ a nabudúce takýto text „skryje“. Popritom to môže „nahlásiť do centrálnej databázy a ostatní používateľom by sa mohli zaregistrované reťazce sťahovať.
Na všetko je potom liek: kým dobehne „lenivosť“ inzerentov v menení znenia svojich textov, tak si takýto systém pomerne účinne splní svoju úlohu.

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. thomm píše:

    myslim, ze ti, co si reklamu blokuju su voci nej taki paranoidni, ze aj ked ju zablokovanu nemaju, urcite na nu nekliknu. nevidim preto v blokovani reklam ziaden problem, kedze vacsinou na nu klikaju len ludia ktori este netrpia reklamnou slepotou.

  2. rony píše:

    [1] s tym suhlasim :-)

  3. SlovakSoft píše:

    Polovicu už dokáže rozšírenie Delete or Load Selection. odstráni z webovej stránky označenú časť. Ešte keby to ukladalo do budúcnosti, tak máme filter textovej reklamy.

  4. dusoft píše:

    RIP – rest in peace extension? len tu centralizaciu treba dotiahnut.