HTML mail je diabol

Nadpis som prevzal, tu len krátko a ďalej uvediem pár zdrojov o HTML mailoch. Ak nevieš čo je to html mail, tak je to mail, ktorý je „taký pekný“: má farebné písmenká, obrázky, pekná šablónka. Proste je to mail, ktorého text nie je len text ale obsahuje formátovanie ako je tučné písmo, šikmé písmo, je plný farieb, prostinko: vyzerá inak ako len „fádny“ text. No a ďalej už sľúbené argumenty, aj keď si myslím, že nikoho týmto neprevychovám, možno len pár ľudí, ktorí pochopili význam html a txt mailu, ale z mne nepochopiteľných príčin uprednostňujú html, by sa mohlo trošku poučiť o tom, že podporovať html v mailoch nie je pozitívna vec.


argument dlzky mailu – html ho predlzuje 2-3x – by som uviedol na priklade, pretoze castym argumentom je, ze vsak to aj tak zabera par desiatok kilobajtov…
potom je tu este dost vazny argument:
ludia, ktori dostavaju na rovinu somariny a este k tomu malo, to nikdy nepochopia, pretoze mi tvrdia, ze je to pekne tak pisat maily. lenze treba byt ohladuplny aj k ludom, ktori dostavaju tych mailov viacej, ked si clovek uvedomi, ze na mailoch naozaj musi existovat (su sucastou jeho prace) a nechce sa nimi zdrzovat dlhsie ako je nutne, tak mu tie graficke vytvory tvorcov mailov, ktore dostava mozu sposobovat chaos v hlave. Predsa len je lepsie ak si ja ako adresat mailu zvolim, ako ma mail na obrazovke vyzerat. je strasne otravne a vlezle prisposobovat si oci grafickemu citeniu autora mailu: jeden mail je cierny so zltymi pismenami, dalsi fanatik zasa ma otravuje oranzovymi sablonami outlook expressu a iny zasa inym typom pisma atd. atd.
ak by som ich zacal dostavat vo vacsine, tak koniec.. rusim mail.
uz vidim, ako sa nakoniec presadi html mail a nasledne na to zacne niekto vymyslat system ako ich filtrovat a zasa vracat do formy, kde je podstatny obsah a nie forma.
namiesto toho, aby sa proste html nepouzivalo.
… hm a este by som mohol o prilohach… strasne ma stve, ked mi niekto posle mail kde je podstatna vec v prilohe – doc – obsahujuca 3-4 riadky textu (najlepsie okolo toho este plno sena vo forme hlaviciek, osloveni…)
disk.sk: Dilema: Prečo (ne)posielať HTML maily?!
7 reasons why HTML e-mail is EVIL!!!
HTML IN E-MAIL: A BAD IDEA

Môže sa Vám ešte páčiť...