Piatok

Všetci hodnotia svoj piatok ;-) tak to skúsim aj ja :-)


Vstáva sa mi o poznanie lepšie, holt blíži sa opäť prehodinovanie sa na letný čas :-/
Ráno
Rannú cestu do práce som prešiel hraním MONOPOLY na PDA. Hm.. dúfam, že neprejdem prioritne na PDA – už som premýšľal o blog editore na PDA ;-) ten asi niekedy vo voľných chvíľach urobím, buď ako natívnu aplikáciu alebo za pomoci Notes nejakým konvertovačom počas synchronizácie. Určite si chcem do blogu spraviť pipe príspevkov cez e-mail – najmä v práci mi je trošku nepríjemne odlepiť sa od jedného stroja, takto by som príspevok napísal z poštového klienta na PC, ktoré používam stále. Aby som vyviedol z omylu: internet v praci mám :-)
Včera večer som po dlhšom čase updatol časť stránky honosne nazvanú referencie. Niekedy je to dosť problém niečo zverejniť, teraz som usúdil, že niektoré veci do referencií môžem dať, sú uzavreté. Veľa vecí ani neuverejním.
Vsuvka
uff reklama na ochranu hudby na ta3.. to, že vydavateľstvá znížili počet vydaných titulov, držia ceny niektorých na nezaujímavých cenách {asi si Elán za 700 nekúpim a v podstate… ani v mp3 nemá žiadnu hodnotu – je mi to ľúto staré alba Elánu boli skvelé}, tým pádom im samozrejme klesol predaj.. to ešte neznamená, že za zniženie ziskov im spôsobili zlodeji hudby.. Myslím si, že ad1 hudobníci by sa mali prezentovať a zarábať aj inak ako vydávaním kotúčikov (ich tvorba je zároveň aj investícia, ak sú dobrí, do konca života im pôjdu tantiemy…) ad2 neviem prečo by nemohla kapela vydať svoju tvorbu na vlastnom webe, resp. na webe ivydavateľstva a predávať tracky po jednom ako mp3. ad3 vydavateľstvá sú podľa mňa plné zbytočných ľudí, ktorých treba živiť (môj subjektívny pocit)
Vsuvka 2: Sony prepúšťa z dôvodov zníženia predaja.. správy TA3

V práci
Napísal som jeden podľa mňa dôležitý aj keď krátky QA dokument ako úvod k realizácii istých opatrení u nás. Pomimo: niekedy si myslím, že najlepšie sa riešia investície, či nasadzovanie technológií, ak sa prejaví nejako negatívne ich absencia. Trošku ma mrzí, že v takom prípade, časť prezieravých ľudí pôsobí na zvyšok negatívne, pretože môžu povedať: „vidíte, ja som to hovoril…“. Pozitivitu to ale má, ešte stále je bod vývoja dostatočne vpredu, aby som mohol na ostatných pozerať skôr dozadu ako na chrbát :-)
Na internete som objavil zvrhlosti!!!
To je už úchylné: Age Of Empire, Need for Speed, Monopoly, Sokoban, Colin Mc Ray Rally, Simcity – to všetko pre PocketPC. Nestíham, nestíham, nestíham. Niekedy je nedobre pozerať stránky o softwari.
V práci mi radili Kazaa. Hm, nie je to nič nezvyčajné, nevedeli, že chovám nevýslovný odpor k tomuto softwaru. Keď som ho vyslovil (óó rozpor), tak mi oznámili, že existuje KazaaLite. Hm, aj to som bohužiaľ už vedel. K-A-Z-A-A-NE-NI-DO-B-R-Á.
Cez obed sa v meste objavili minisukne, niektoré dámy ešte nestihli do nich zapracovať výstavnejšie nožičky, to mi pripomenulo že by som chceel.. hm.. to sem nenapíšem :-)
Poobede som sa rozhodol, že je čas kúpiť si ďalšiu CF kartu. Naplánoval som si to dobre, avšak išiel som nakoniec navečer iba do jedného z dvoch veľkoskladov, ten nenavštívený propagoval nejaké nové rýchle CFka, ale ten navštívaný má v cenníku širší sortiment. Mizéria na ktorú zabúdam, čo je v cenníku nemusí byť skladom. Takže ano tie lacnejšie majú iba 64MB, 128ky nie sú. Ok. Tie drahšie ale nie sú rýchlejšie, proste sú len v inom obale. Pôvodne som chcel len dokúpiť 64ku, ale náhle rozhodnutie bolo 128ka (tá drahšia). Teraz mám 16ku, 64ku a 128ku. Prvá mi bola do foťáku k ničomu, druhú som kupoval hneď s foťákom. Budem teda v PDA mať trvale 16ku a jednu z tých dvoch ak by bolo treba požičiam od Nikona. Nikon bude mať asi stabilne 64ku, tá bohate stačí pokiaľ s foťákom len tak behám. Na dlhšie cesty sa hodí aj 128ka. Koniec koncov, foťáku ani Aximkovi nevadí, že tam sú dáta toho cudzieho :-)
Teraz
Pozrel som si Rožánkovu dogmu, podľa mňa ma odradila tá omáčka okolo. Nebudem sa ňou riadiť aj keď uznávam jej pozitívnu hodnotu. Aspoň ma napadlo mu vytknúť, že nemá nad logom odkaz na úvodnú stránku – na jeho stránku lozím z RSS programu, takže mám problémy s navigáciou na jeho webe.
Takže ak na niečo narazím, dnes ešte niečo sem pichnem.
Vytiahol som bike aby som ho mal na očiach, musím ho pripraviť na sezónu. Budem nadávať pokiaľ bude špatne..

Môže sa Vám ešte páčiť...